Cîțu: Campania de vaccinare merge bine, în ciuda tuturor celor care credeau că nu vom face față. Avem o campanie de succes

Cîțu: Campania de vaccinare merge bine, în ciuda tuturor celor care credeau că nu vom face față. Avem o campanie de succes

Campania de vaccinare din România merge bine, în ciuda tuturor celor care credeau că nu vom face față, afirmă premierul Florin Cîțu.

El a precizat că, deși am primit mai puține doze de vaccin săptămâna trecută, s-au găsit soluții pentru a nu fi afectate foarte multe persoane.

”Campania de vaccinare sunt semne că merge foarte bine, am fost și pe primul loc în UE, rămânem în top și trebuie să spunem că acest lucru se întâmplă, deși avem resurse limitate.

Și noi și alte țări au trebuit să își reorganizeze campania pentru că compania Pfizer și-a ajustat productia. Totuși, avem o campanie de succes, 2,5% din populatie a fost vaccinată.

ADVERTISING

Deși am primit săptămâna trecută cu 93 de mii de vaccinuri mai puțin, au fost afectate putine persoane, am reusit să găsim soluții. Campania de vaccinare merge bine, în ciuda tuturor celor care credeau că nu vom face față”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a subliniat că obiectivul României rămâne în continuare ca în luna septembrie să fie vaccinate 10,4 milioane de persoane.

”Obiectivul nostru rămâne de a vaccina cât mai rapid un număr mare de persoane, nu e obiectivul nostru să fim pe primul loc. Obiectivul este să vaccinăm cât mai mult, 10,4 milioane de persoane în septembrie, acesta este obiectivul. Nu, nu se modifică”, a precizat premierul Florin Cîțu.

ADVERTISING

Avem un deficit de 117.000 de doze de vaccin

Declarațiile premierului vin după ce medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat marți că România are în momentul de față un deficit de 117.000 de doze de vaccin.

În aceste condiții, el a anunțat că începând cu 28 ianuarie se vor reprograma cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1.

ADVERTISING

”Avem un deficit de 117.000 de doze de vaccin, deficit generat în mare parte de recepționarea unui număr mai mic de doze. În perioada 18-24 ianuarie am recepționat cu 51,3% mai puține doze.

Soluția pentru continuarea campaniei fără să afectăm doza de rapel va fi următoarea: începând cu 28 ianuarie se reprogreamează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta vaccinarea persoanelor vulnerabile, bolnavi cronici și persoane peste 65 de ani.

Practic persoanele programate în intervalul 28 ianuarie – 11 februarie se translatează cu zece zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie în ordinea programării iniţiale.

Se asigură doza de rapel pentru persoanele care au fost deja vaccinate până în acest moment şi reprezintă un număr total de 441.149 de persoane care îşi efectuează rapelul din data de 27 ianuarie până în perioada lunii februarie”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇