Până pe 14 aprilie s-au ocupat aproape toate locurile disponibile pentru vaccinare. Câte centre active are România

Până pe 14 aprilie s-au ocupat aproape toate locurile disponibile pentru vaccinare. Câte centre active are România

Până pe data de 14 aprilie au fost ocupate aproape toate locurile disponibile în vederea vaccinării, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva coronavirusului, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, în momentul de față, nu există un calendar de livrare a dozelor de vaccin pentru al doilea trimestru. Abia când vor exista aceste informații se vor putea face programări și după 14 aprilie.

ADVERTISING

"Până pe data de 14 aprilie s-au ocupat aproape toate sloturile disponibile. Neavând un calendar de livrare pentru al doilea trimestru, practic din 1 aprilie nu am deschis alte sloturi, la acest moment, pentru că nu avem perspectiva atât a numărului de doze, ca să stabilim câte sloturi vom deschide pentru programare, cât şi a momentului în care vor fi livrate.

În momentul în care vom avea aceste date disponibile, cu siguranţă, în cel mai scurt timp, vor fi disponibile locurile pentru programare şi după data de 14 aprilie", a declarat medicul.

ADVERTISING

583 de centre de vaccinare active

În ceea ce privește numărul centrelor de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă a declarat că sunt active 583.

"În total, la acest moment, sunt 583 de centre active, dintre care pentru etapa I, din unităţile medicale în care se continuă efectuarea rapelului pentru personalul din prima etapă, sunt 269 de centre.

ADVERTISING

Pentru etapa II-a sunt asigurate 212 centre de vaccinare cu 337 de fluxuri, ceea ce asigură o capacitate de vaccinare de peste 20.220 de locuri şi acestea sunt adresate personalului cu risc de a dezvolta forme severe, persoanelor peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice şi, respectiv, parte din persoanele care deservesc activităţi esenţiale", a precizat Valeriu Gheorghiță.

În plus, ”se mai adaugă 60 de centre din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale, cărora le revin 1.000 de doze pe zi în toată ţara, respectiv 42 de centre din reţeaua Ministerului Afacerilor Interne, cărora le revin, de asemenea, 1.000 de doze zilnic, ceea ce reprezintă un total de 5% pentru fiecare minister cu reţea proprie din numărul total de doze disponibile pentru o zi".

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇