În România au fost irosite până acum aproape 1.300 de doze de vaccin

În România au fost irosite până acum aproape 1.300 de doze de vaccin

România a primit, până marți, 784.349 de doze de vaccin antiCovid, iar stocul existent în acest moment este de 173.916, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva coronavirusului, într-o conferință de presă.

Totodată, au fost irosite, din diverse motive, 1.294 de doze de vaccin.

”Până la data de 26 ianuarie am recepţionat în total 784.349 de doze. Au fost distribuite în Direcţiile de Sănătate Publică şi ulterior în centrele de vaccinare 610.433 de doze. Stocul existent la acest moment este de 173.916 doze la nivelul centrelor. Avem un număr de doze irosite de 1.294, ceea ce reprezintă 0,29 la sută din totalul de doze distribuite.

ADVERTISING

Au fost irosite, din motive care presupun abateri de la lanţul de frig, cum ştiţi foarte bine că au fost câteva situaţii punctuale, deteriorarea flacoanelor, reconstituirea incorectă”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Obiectivul pentru prima etapă a fost atins

În ceea ce privește prima etapă de vaccinare, destinată personalului medical şi medico-social, medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că obiectivul a fost atins, fiind imunizate peste 90% dintre persoane.

ADVERTISING

”Considerăm că obiectivul pentru etapa 1 a fost atins, ne situăm peste 90% procent de acoperire vaccinală pentru etapa 1 adresată lucrătorilor din sistemul medical şi social”, a spus Gheorghiţă.

În total, până în momentul de față, au fost vaccinate aproximativ 460.000 de persoane.

ADVERTISING

“Din data de 27 decembrie au fost vaccinate 459.567 de persoane din care 434.503 persoane vaccinate cu prima doză şi circa 25.064 de persoane vaccinate cu doza a doua, practic persoane care au completat schema de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇