Cioloș dă asigurări că USR PLUS nu iese de la guvernare din cauza dosarelor lui Cîțu

Cioloș dă asigurări că USR PLUS nu iese de la guvernare din cauza dosarelor lui Cîțu

Dacian Cioloș dă asigurări că USR PLUS, formațiune al cărei co-președinte este, nu va ieși de la guvernare așa ușor și, în niciun caz, din cauza problemelor interne ale partenerilor liberali.

Singurul scenariu în care partidul pleacă de la guvernare va fi cel în care lipsesc reformele promise electoratului.

„USR PLUS nu iese de la guvernare decât dacă nu se fac reforme. Problemele interne ale PNL nu sunt țin de noi, nu sunt în interesul nostru. Problemele personale se rezolvă personal.

Am discutat despre cum ar fi afectată legitimitatea si credibilitatea premierului, în consecință a Guvernului, dar inainte de orice trebuie să știm foarte clar care este pozitia PNL față de premierul pe care ei l-au propus. Noi vrem, în primul rând, stabilitatea coalitiei care să livreze reforme”, a declarat Dacian Cioloș, pentru G4Media.ro.

ADVERTISING

Declarațiile sunt făcute în condițiile în care astăzi, la ora 17, coaliția de guvernare are programată o ședință.

Înainte de asta, cei din USR PLUS se întâlnesc și ei separat, pentru a decide poziția formațiunii în ce privește dosarele premierului Florin Cîțu din SUA.

O reacție din USR PLUS avem deja, prin vocea lui Ionuț Moșteanu. El a transmis în weekend, referitor la al doilea dosar al prim-ministrului, că acuzația este foarte gravă.

Context

La 6 ani după plecarea din SUA, pe 21 iulie 2008, Florin Cîţu a fost chemat în judecată în instanţa din Iowa pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank, N.A, unul dintre cei mai mari furnizori de carduri de credit ai Americii.

ADVERTISING

Premierul a scăpat, pentru că recuperatorii de creanţe nu au reuşit să îl găsească. La acea vreme, el lucra la ING Bank România.

Iată aici detalii - Cîțu mai are un dosar în SUA: Chemat în judecată pentru o datorie neplătită - i s-au cerut aproape 10.000 de dolari

Amintim că, în urmă cu câteva zile, premierul Florin Cîţu a recunoscut că a fost închis două zile în SUA. El a spus că a făcut o greşeală acum 20 de ani, când s-a suit băut la volan.

Acum 20 de ani a fost vorba de un DUI (driving under the influence – conducere sub influenţa alcoolului). Am plătit amenda respectivă, una foarte mare. Este contravenţie, am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este foarte interesant că în 4 tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”, a explicat Cîţu.

ADVERTISING

Iată povestea dosarului penal al premierului Florin Cîţu din SUA

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇