Ciolacu le cere tinerilor să renunțe la "acel american dream de a pleca din România", pentru că țara va cunoaște o dezvoltare ca niciodată (Video)

Ciolacu le cere tinerilor să renunțe la "acel american dream de a pleca din România", pentru că țara va cunoaște o dezvoltare ca niciodată (Video)

Premierul Marcel Ciolacu le-a transmis, vineri, tinerilor din programul de internship al Guvernului că îi roagă să încerce să înlocuiască „acel american dream de a pleca din România” cu rolul viitor în societatea românească.

România va cunoaşte o dezvoltare cum nu a cunoscut niciodată prin PNRR, a promis premierul, arătând că îşi asumă aceste reforme, indiferent de costurile politice.

”Cum am fost prezentat, sunt Marcel Ciolacu, vremelnic prim-ministru al României, de puţin timp, am un fiu de vârsta dvs care a aflat de la mine că am fost votat premier, deci cu alte cuvinte, este evidentă o listă de priorităţi diferită între a celor de vârsta mea, de 55 de ani şi a dvs.

ADVERTISING

Toată lumea vă vorbeşte ce veţi avea de învăţat de la noi. Veţi avea, fiindcă vă aflaţi în clădirea balaurului, aici se iau deciziile care ne influenţează la toţi vieţile.

Veţi descoperi lucruri care merg perfect în Guvern, fiindcă funcţionează de ceva timp acest guvern şi sigur are şi anumite departamente, componente care funcţionează perfect. Veţi descoperi şi lucruri care nu funcţionează perfect, acolo mi-aş dori eu foarte mult să interveniţi dvs, sunteţi totuşi promotorii schimbării şi ai viitorului”, le-a transmis premierul tinerilor.

Participarea premierului Marcel Ciolacu la ceremonia de lansare a Programului de Internship al Guvernului României - ediția 2023

Participarea premierului Marcel Ciolacu la ceremonia de lansare a Programului de Internship al Guvernului României - ediția 2023

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 30 iunie 2023

Marcel Ciolacu a arătat că şi cei din Guvern vor avea de învăţat de la cei înscrişi în acest program de internship.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Este evident, nu numai dvs aveţi de învăţat, ci avem de învăţat şi noi. Sunt ferm convins că voi avea multe de învăţat de la dvs. (..) Cine ţine pasul în acest proces şi în aceste timpuri atât de provocatoare, aceia vor câştiga.

Aici se iau deciziile cele mai importante şi mă bucur mult că veţi fi parte la aceste decizii. Nu cred că un om politic ar trebui să facă parte din Parlamentul României fără să fi avut o experienţă într-o administraţie, fie ea locală, fie centrală, ca să înţeleagă întregul tablou.

ADVERTISING

Oamenii politici şi de nişă sunt foarte buni, pentru că sunt pe un anumit domeniu, dar cei mai buni oameni politici sunt cei care înţeleg întregul tablou. E un bun început să înţelegeţi acest tablou, poate veţi urma o carieră în administraţia centrală, locală, părerea mea este că trebuie să fiţi generaţia care să ne schimbe pe noi.

Mi-aş fi dorit şi eu la partid să fie selecţia prin care aţi trecut”, a precizat Ciolacu.

"România va cunoaşte o dezvoltare cum nu a cunoscut niciodată"

Prim-ministrul le-a transmis o rugăminte celor înscrişi în program:

”Sunteţi cu totul altfel, aveţi o cu totul altă creştere, aveţi mai multe oportunităţi, aţi prins un culoar în viaţă mult mai bun decât am prins noi, profitaţi de el şi am o singură rugăminte la voi, acel american dream de a pleca din România încercaţi să îl înlocuiţi cu rolul dvs viitor în societatea românească”.

El a mai spus că România se dezvoltă şi a dat exemplul OECD şi Schengen. ”Sunt lucruri pe care o să le realizăm, sunt termene, în doi ani, trei ani, patru ani maxim, România va cunoaşte o dezvoltare cum nu a cunoscut niciodată prin PNRR.

Este un program care nu numai că aduce bani în România, acest PNRR şi accesul la OECD aduc nişte reforme substanţiale în România, eu îmi asum aceste reforme, indiferent de costurile politice, pentru că dacă nu vom face acest lucru vă distrug viitorul. Dar dacă tot facem acest lucru, vă rog frumos ca prioritar să fie să rămâneţi în România”, a explicat Marcel Ciolacu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇