Ciolacu, ironic după ce Geoană a declarat că i-a propus să candideze la prezidențiale: Am sunat-o pe doamna Șoșoacă și i-am propus să fie premier

Ciolacu, ironic după ce Geoană a declarat că i-a propus să candideze la prezidențiale: Am sunat-o pe doamna Șoșoacă și i-am propus să fie premier

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a răspuns ironic când a fost întrebat dacă i-a cerut lui Mircea Geoană să candideze la alegerile prezidenţiale.

“După ce i-am cerut domnului Mircea Geoană, am plecat şi am sunat-o pe doamna Şoşoacă şi i-am propus să fie premier”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai fost întrebat dacă l-a vizitat pe Geoană, cu Mihai Tudose, aşa cum susţine fostul lider al PSD.

“Împreună sau…? Eu nu o să propun… eu sunt preşedintele Partidului Social-Democrat. Nu ştiu dacă voi fi candidat sau nu la funcţia de preşedinte. În acest moment, vă spun cu toată sinceritatea că nici măcar nu m-am gândit să fiu candidat. Ce vă pot spune cu certitudine, cu inimă de PSD-ist de această dată, de membru fondator de 30 şi de ani, niciodată PSD-ul şi eu personal, nu că n-am să propun, nici nu o să-mi treacă prin cap să susţin un independent din partea PSD-ului”, a subliniat Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană, exclus din partid, a declarat că oficiali ai PSD, printre care Marcel Ciolacu, au mers la el ”în birou” să îi ceară să candideze pentru alegerile prezidenţiale, susţinut de PSD.

În acelaşi timp, nr 2 al NATO se situează pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, cu 26,5%, indică datele unui sondaj realizat de INSCOP în ianuarie.

De ce s-au blocat discuţiile despre comasare

În ceea ce privește discuțiile despre comasare, Marcel Ciolacu spune că acestea nu s-au blocat, fiind luate mai multe decizii la ultima întâlnire de aseară, dar nu s-a ajuns la un consens privind comasarea alegerilor din cauza ”specificului fiecăruia”.

ADVERTISING

În plus, premierul afirmă că s-ar putea ca suprapunerea mai multor alegeri mai mult să încurce decât să ajute, însă AEP face o analiză în acest moment.

”Dvs când aţi mers pe stradă v-a întrebat cineva de comasare? Pe mine nu m-a întrebat nimeni”, a adăugat premierul.

Întrebat dacă s-a discutat despre renunţarea la Primăria Capitalei, astfel încât PNL să susţină candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Ciolacu a replicat: ”Nu a condiţionat nimeni nimic (…) Eu nu-l jignesc pe Nicolae Ciucă, deci nu-i voi cere niciodată ca PNL să renunţe la un candidat în favoarea PSD şi nici Nicolae Ciucă nu mi-ar cere acest lucru, pentru că m-ar jigni”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇