Barna s-a dus la Cotroceni să vorbească cu Iohannis despre criza din Guvern. Întâlnirea nu a apărut pe agenda publică a președintelui

Barna s-a dus la Cotroceni să vorbească cu Iohannis despre criza din Guvern. Întâlnirea nu a apărut pe agenda publică a președintelui

Co-președintele USR-PLUS Dan Barna s-a prezentat marți, la ora 16.00, la Palatul Cotroceni, pentru o discuție cu președintele Klaus Iohannis, care s-a încheiat în circa 30 de minute fără nicio concluzie oficială.

Conform Digi24, Dan Barna a subliniat faptul că USR-PLUS nu cedează și cere în continuare un alt premier pentru a rămâne la guvernare, în timp ce Klaus Iohannis nu a venit cu nicio soluție, deși în discursul ținut azi în fața diplomaților români a dat asigurări că vor fi găsite ”cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică”.

ADVERTISING

După plecarea lui Dan Barna de la Palatul Cotroceni, conducerea USR-PLUS s-ar fi reunit în ședință pentru a decide pașii următori, relatează Digi24.

Spre deosebire de întrevederea de ieri cu premierul Florin Cîțu, cea de azi nu a figurat pe agenda oficială a șefului statului, actualizată zilnic de Administrația Prezidențială.

La discuții ar fi fost invitat și co-președintele USR-PLUS Dacian Cioloș, însă acesta se află la Paris, la o reuniune oficială organizată de președintele Emmanuel Macron și anunțată de mai mult timp.

ADVERTISING

Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Dan Barna a avut loc în contextul în care toți cei 6 miniștri ai USR-PLUS și-au înregistrat oficial demisiile la Palatul Victoria marți dimineață, iar președinții celor două camere ale Parlamentului, Ludovic Orban și Anca Dragu, au făcut pasul următor din derularea moțiunii de cenzură, informând oficial Guvernul cu privire la depunerea ei.

Premierul Florin Cîțu nu a trimis imediat demisiile celor 6 miniștri ai USR-PLUS la Palatul Cotroceni, pentru semnarea decretelor de eliberare din funcție și numirea interimarilor, în așteptarea concluziilor întâlnirii dintre Iohannis și Barna.

ADVERTISING

Pe de altă parte, USR-PLUS a dat de înțeles, pe mai multe voci, că ar rămâne la guvernare dacă Florin Cîțu ar fi înlăturat din funcția de premier și PNL ar nominaliza pe altcineva pentru șefia Executivului.

Varianta este ca în urma discuțiilor de azi de la Cotroceni, Florin Cîțu să facă un pas în spate. Până vineri putem avea un nou guvern funcțional și putem ieși acum din criză”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al USR-PLUS, Ionuț Moșteanu.

În tot acest timp, bilanțul Covid a explodat, iar cursul Euro-Leu a atins un nou maxim istoric.

Iată și reacțiile din scena politică după anunțul demisiilor miniștrilor USR PLUS:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇