Iohannis: Vom găsi cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică

Iohannis: Vom găsi cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică

Președintele Klaus Iohanns a promis diplomaților români că va fi găsită o soluție pentru criza guvernamentală.

Șeful statului a participat, marți, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, în format videoconferinţă.

În discursul susținut cu această ocazie, el s-a referit și la situația politică din țara noastră.

„Înainte de a încheia, vreau să fac câteva referiri și la situația politică internă. În România, se respectă valorile democratice, Constituția țării și, chiar dacă avem acum o criză guvernamentală, nu ne abatem de la parcursul nostru european și euroatlantic. Vom găsi o soluție bună și pentru această criză. Acesta este mesajul pe care vă rog ca fiecare dintre dumneavoastră să-l transmiteți în statele în care reprezentați țara noastră.

ADVERTISING

România continuă să fie o țară stabilă, care nu deraiază de la valorile și angajamentele asumate!  Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică și guvernarea pentru România și pentru români va continua”, a afirmat președintele. 

Afirmațiile sale vin în condițiile în care Iohannis a avut, luni, o întâlnire la Palatul Cotroceni cu premierul Florin Cîțu, în care cei doi au discutat despre această criză. Iar astăzi, este rândul USR PLUS la discuții.

Liderii USR, chemați la discuții de Iohannis

Copreședintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat, luni, că a fost chemat azi la Cotroceni, împreună cu Dacian Cioloș, pentru o discuție cu președintele Klaus Iohannis.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”După cum știți, încă de miercuri am transmis un mesaj, nu a venit niciun răspuns. Azi a venit o invitație la dialog pentru mâine după amiază și voi merge.

Mesajul şi mandatul este foarte clar şi neechivoc: un nou premier în cel mai scurt timp, putem continua să facem reformele şi România poate să meargă mai departe în această coaliţie despre care noi credem că este singura care poate să guverneze România în acest moment. Cu un nou premier lucrurile se pot încheia în câteva zile.

Președintele Klaus Iohannis nu și-a exercitat până în acest moment funcția de mediator. Are mâine această șansă, poate debloca această criză”, a afirmat Dan Barna.

ADVERTISING

Potrivit unor surse din USR PLUS, întâlnirea va avea loc la ora 16.00, iar Dacian Cioloș nu va fi prezent.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇