Leadership în lumea mai bună pe care ne-o dorim

georgeta.dendrino
coach si trainer
Georgeta Dendrino este Executive Coach, Managing Director la Interact Business Communication, Head of Corporate la Thrive Global România, Vice-Președinte Parteneriate la Professional Women's Network, membru în board la Asociația pentru Valori în Educație (AVE) și Romanian Gifted School (RGS).

Am discutat de curând cu o doamnă, într-un interviu, despre management, leadership, cum ar fi de dorit să fie noul model de lider.

Mi-a fost greu să vin repede cu un profil clar de lider.

Atât abilitățile de management, cât și cele de leadership sunt importante. Avem nevoie de procese, reguli, coordonare, definirea clară a cadrului în care ne desfășurăm activitatea. Managementul implică, de obicei, situații curente, cunoscute, un status quo ce trebuie menținut. Leadershipul implică și asumarea responsabilității pentru situații noi, probleme noi, care schimbă status quo-ul.

În perioade grele, mai degrabă negative, e nevoie ca liderii să pună accentul pe un set de abilități, practici poate mai puțin scoase în evidență în vremuri obișnuite.

Acestea includ: încredere în sine, smerenie, empatie, curaj, hotărâre în luarea deciziilor, corectitudine. Aș adăuga că liderul e necesar să fie integru, să pună interesul comun deasupra interesului propriu, să comunice excelent, să fie de încredere, să aibă capacitatea de a aduce împreună diverse părți, aparent diferite, pentru binele societății.

Nu în ultimul rând, un lider bun este deschis către învățare continuă, cunoaștere de sine.

Fără acestea este ușor ca un lider să fie distras, să divagheze. Propriile anxietăți, nevroze, pot să dicteze comportamentul liderului, acesta poate deveni o victimă a propriului orgoliu, a ego-ului său.

Un proverb latin spune că ‘e absurd ca o persoană care nu se poate conduce pe sine să îi conducă pe alții’. Și, totuși, realitatea contemporană ne demonstrează că suntem deseori ca într-un teatru al absurdului.

Dacă ne uităm la nivel global, puțini conducători de țară, guvern, oraș sau companie, au reușit să se ridice la rangul dat de conotația cuvântului lider. Narcisismul multora, interesele de partid, au primat față de interesele societății, din nefericire.

Premierul Noii Zeeleande, Jacinda Arden, este însă un exemplu de lider care a demonstrat multe din trăsăturile unui lider al acestei perioade.

Jacinda Arden a înțeles importanța unui angajament colectiv în fața pandemiei, a câștigat încrederea întregii națiuni pentru ca țara să intre în lockdown și pentru alte măsuri menite să salveze vieți.

Iar ultimii doi ani au venit cu nenumărate teste grele pentru ea și toți liderii lumii.

Iată, mai jos, câteva întrebări, idei pentru un lider în situații problematice:

-  Definește care e problema. Recomand filmul „The Moneyball”. Pune cât mai multe întrebări pentru a identifica adevărata problemă.
- Ce se întâmplă dacă nu acționezi acum, care e impactul indeciziei, inacțiunii, pe termen mediu și lung?
- Cine s-a mai confruntat cu probleme similare și te poate ajuta? Poate fi un alt lider, poate fi cineva din istorie, informează-te, citește. Abraham Lincoln a fost un lider care a trecut prin multe momente dificile. Citește despre el sau alți oameni ca el.
- Cine va fi afectat? De cine ai nevoie pentru a găsi și implementa soluția?
- Care sunt opțiunile, alternativele? Explorează cât mai multe, implică alte persoane în acest demers. Mai multe minți pot genera soluții mai creative. Pune deoparte propriul orgoliu, ai încredere că și alții pot contribui.
- Alege din opțiuni pe cea mai bună. Evită să explorezi la infinit, să te lași blocat de analiza continuă.
- Comunică decizia clar, cu încredere, pe mai multe canale. Asigură-te că toată lumea a înțeles decizia și că te urmează. Când comunici, asigură-te că te adresezi atât minții, cât și părții emoționale a oamenilor, însă totul cu fermitate.
- Implementează decizia cu încredere, din nou, cu disciplină. Orice plan strategic poate fi egal cu zero dacă nu este implementat riguros, cu grijă.
- Cere mereu feedback. Un plan poate fi îmbunătățit. Redefinește planul dacă e necesar, acesta trebuie să fie asemenea unui organism viu, ce evoluează, se adaptează, nu scris în piatră. Comunică schimbările clar, des, ferm.

Sunt pași logici, desigur, pentru situații problematice. Și, totuși, dese sunt situațiile când nu sunt urmați.
Însă aș adăuga că ingredientul secret pentru succes este dat de modul în care face liderul toate acestea. ‘Stilul este omul’, spunea filozoful francez Blaise Pascal.

Aș spune că stilul de conducere al unui lider pentru lumea mai bună pe care ne-o dorim are ca ingrediente grija, empatia, încrederea în sine, calmul, capacitatea de a inspira încredere și speranță celorlalți, de a genera o viziune, de a crea contexte în care oamenii să lucreze cu sens, demnitate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇