Când managerul e de pe Marte și restul echipei e de pe Venus (sau invers)...

...util ar fi să-i aducem pe toți împreună pe Pământ.

Să ne meargă bine la job ține inclusiv de comunicare și grijă, de a ne pasă unii de ceilalți și a privi lucrurile din perspectiva altora.
georgeta.dendrino

coach si trainer

Georgeta Dendrino este Executive Coach, Managing Director la Interact Business Communication, Head of Corporate la Thrive Global România, Vice-Președinte Parteneriate la Professional Women's Network, membru în board la Asociația pentru Valori în Educație (AVE) și Romanian Gifted School (RGS).
Georgeta Dendrino, coach și trainer

„Ce vrei? Să le trimit și flori? Fac ședințe periodic, fiecare își prezintă ce a făcut, ce urmează, le spun mereu care sunt cifrele firmei, ce să fac mai mult?!”

Asta mă întreba cineva care făcea tot ce credea el că trebuie să facă un Country Manager. Pentru că la serviciu mergem ca să performăm, să ne facem jobul. Excelent! Și insuficient, pe alocuri. 

Cei din echipa lui își mai doreau ceva: să le arate că îi pasă de ei, să îi întrebe ce mai fac, cum le este, să arate puțină empatie.

Sună, desigur, foarte cunoscut. 

ADVERTISING

De când cu munca de acasă, de când ne vedem mai rar, uneori nici pe camera laptopului, parcă e mai mare discrepanța între ce cred managerii că vor oamenii din echipă și ce vor aceștia din urmă, de fapt.

Desigur, oamenii așteaptă direcție, protecție, ordine; vor să știe că șeful/șefa e sigur(ă) de direcția în care merge firma, că au ce le trebuie ca să își facă jobul, că există sisteme și reguli după care funcționează, că sunt protejați, că există un mediu de încredere reciprocă, că sănătatea lor fizică, emoțională și mintală se află printre preocupările managerului lor. 

Munca de acasă pe termen lung - Care sunt cele mai importante efecte psihologice și cum să le faci față

Dacă ne gândim la metafora lui Jim Collins, cu autobuzul, pasagerii au nevoie să știe că cel care conduce știe unde merge, pe ce drum, care sunt momentele în care se opresc, are grijă să îi ducă la destinație în siguranță. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇