Declarații amestecate fără intenții de deslușire

Declarații amestecate fără intenții de deslușire

Ion Rădoi semnează vineri un comunicat al sindicatului, dar afirmă apoi că a fost în concediu de odihnă. Tactică à la Viorica Dăncilă sau Carmen Dan, tactică lașă care nu acoperă vinovățiile. Măcar pupilele lui Dragnea și-au luat concediul înainte de 10 august, nu intempestiv ca domnul lider de sindicat de la Metrou. Concediu de odihnă de la ce, de la sindicat? Presupun că unul de la Metrorex nu-i știrbea dreptul de a se ocupa de activitatea sindicală.

Individul Rădoi a acordat un interviu telefonic unui reporter de la Libertatea, de fapt, i-a răspuns acestuia la telefon, dar nu a venit cu argumente, cu explicații, a fost extrem de nervos și a căutat să-i împroște cu noroi pe Cîțu și Drulă pe aceleași considerente vehiculate de exemplu de PSD și de România TV. Enervarea asta este dovada clară, fără de tăgadă că acolo sus, în paradisul conducerii sindicale de la metrou, frica face acum cărțile. Comportamentul acesta poate fi interpretat ca un semn că liderii sindicali simt că se apropie funia de par. Pentru că este suficientă anchetarea greviștilor și mai mult ca sigur câțiva vor scăpa nume ca să scape de acuzații. Și mă întreb despre ce nume poate fi vorba decât de cele din conducerea sindicatului?

ADVERTISING

Ministrul Drulă: NU toți cei care au blocat funcționarea metroului erau angajați. Acțiunea a fost profund ilegală, pierderile sunt de milioane

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că angajații de la metroul din Capitala, care au protestat vineri, ar fi trebuit să își comunice nemulțumirile și i-a criticat pe actualii guvernanți afirmând că i-au jignit pe oameni.

Ce altceva poate spune domnul Marcel, de ce altceva să se lege decât de nefericitul și inexactul termen de terorist? Corect ar fi fost terorism social, trebuie să recunosc că acuzatorii din guvern sau din partidele aflate la guvernare n-au imaginație și vorbesc și ei tot la nervi, ceea ce e impardonabil. Ar trebui ca dumnealor să-și calibreze discursul și să treacă de la termenul de ,,terorism” la cel de grup mafiot.

Care este jignirea mai mare, aia că greviștii fără revendicări sunt considerați de guvernanți ,,teroriști” sau aia suferită de bucureștenii ce și-au riscat sănătatea din cauza înghesuielii din mijloacele de transport în comun?

Drulă spune că nu cedează la presiunile mafiote ale sindicatului de la metrou: Rădoi, ce ai făcut zeci de ani acolo... s-a terminat!

Discursul lui Marcel Ciolacu a fost plin de lucruri ilogice, de jumătăți de adevăruri, de silogisme, de minciuni prin omisiune. Acuzațiile sale la adresa guvernanților nu sunt altceva decât un politicianism ieftin nesusținut de fapte.

Marcel Ciolacu, despre greviștii fără revendicări: Cred că au fost îndreptățiti să ceară anumite drepturi.

Păi dacă erau îndreptățiți să ceară, de ce n-au cerut, dacă nu dinainte, măcar atunci în al 24-lea ceas? Dacă greva a fost ,,spontană” a izbucnit pentru că greviștii s-au trezit morți copți să ceară taman în secunda aia, fără amânare, ceva. Cine a mai văzut grevă în care nimeni nu vine la microfon să spună ce naiba cer greviștii? Care sunt drepturile alea de care face vorbire aiurea-n tramvai liderul PSD ca să aflăm și noi cât de ,,îndreptățiți” au fost greviștii?

Jandarmeria Capitalei a dat 23 de sancțiuni în valoare de 125.000 de lei după greva de la metrou

Marcel Ciolacu: Care este singurul ministru care a luat măsuri impotriva acelor spații comerciale despre care discutăm? Domnul Lucian Șova a luat aceste măsuri.

Parcă în 2018, pe vremea lui Dragnea a expirat contractul pentru spațiile comerciale, a expirat, n-a fost suspendat. De ce nu a fost pusă în aplicare suspendarea atunci? De ce a trebuit să vină 2021 și alt partid la guvernare ca ea să fie împlementată? Dacă vorbim despre neputințe ministeriale, apoi trebuie să le enumerăm pe amândouă, și pe cea a lui Lucian Șova și pe cea a lui Bode, care a lăsat impardonabil lucrurile să curgă.

Trei dosare penale după greva de la metrou, care a paralizat Capitala

Marcel Ciolacu: Ce au greșit sindicaliștii este faptul că trebuiau să facă o conferință de presă, presupun că a fost ceva spontan, trebuiau să anunțe situația în care se află.

Făcutul unei conferințe de presă nu justifică modul intempestiv și impardonabil în care a fost închis metroul. Mai mult, conferința de presă trebuia făcută înainte de ziua grevei, de sindicat, iar ea trebuia să comunice conducerii Metrorex că oamenii sunt nemulțumiți și să amenințe că situația poate scăpa de sub control. Să se spele pe palmele cu care au numărat leuții proveniți din închirierea spațiilor comerciale de o eventuală situație care i-ar putea pune la zid pe șefii sindicatului ,,comercial”... Conferința de presă din ziua grevei spontane nu mai avea rost. Ba mai mult, cel sau cei ce țineau conferința puteau fi ulterior identificați ca fiind cei ce au inițiat și organizat manifestația ,,spontană”, d-aia n-am avut parte de conferința domnului Marcel.

Reacția prefectului Capitalei, la protestul care a blocat metroul: Nu știu ce-și doresc, sindicatele nu răspund la telefon

Marcel Ciolacu: Nu s-a mai discutat dacă (ei, greviștii spontani) sunt îndreptățiți sau nu să își revendice anumite drepturi. 

Nu s-a mai discutat sau nu dacă manifestanții sunt îndreptățiți să ceară anumite drepturi, pentru că nu asta a fost problema. Și despre ce să discuți, despre ce dumnealor nu cer? Minerii de la Lupeni au cerut ce li se cuvenea de drept, plata salariilor restante. La Metrorex problema a fost și este una singură: legalitatea mișcării de protest în condițiile în care ea a ”izbucnit” a doua zi după ce liderii de sindicat au fost deposedați de pușculița spațiilor comerciale. La două întrebări trebuie să răspundă anchetatorii, prima, dacă mișcarea a fost legală sau nu și a doua, dacă mișcarea are vreo legătură cu liderii de sindicat și cu pierderea spațiilor comerciale. Despre asta domnul Ciolacu nu suflă un cuvințel, deci comite o dezinformare, o minciună prin omisiune.

Comerciant de la metrou: Noi nu protestăm, n-am blocat şinele. Vrem să vindem în linişte, atâta tot!

Ion Rădoi e nervos, Marcel Ciolacu nu vede în eveniment decât o posibilitate de a ataca guvernul. La Antena trei un analist a trecut în grabă peste felul în care s-a pornit greva perorând pe greșeala guvernului de a duce greva în penal. Când primești 60.000 de euro pentru contracte de publicitate de la PSD, ce altceva poți spune? Manipulezi, atâta tot.

Filmul zilei în care, în plină pandemie, greva de la metrou a paralizat Bucureștiul și autoritățile (Video&foto)

Luni, sindicaliștii acuză guvernul că au angajat oameni la metrou ca să pună în funcțiune magistrala 5, iar acum cer disponibilizarea acelor salariați. Corect spus este că guvernul, neputând asigura banii de care are nevoie ca metroul să funcționeze, cere disponibilizarea unui număr de salariații din întregul metrou, nu cere să fie dați afară toți cei ce lucrează pe magistrala 5, sindicaliștii fac o manipulare ordinară. Dacă asta era problema, greva trebuia ținută pe șinele magistralei 5 nu în stația de metrou de la Unirea.

Sindicaliștii au ieșit din subteran, negocierile cu Metrorex vor continua și în zilele următoare. Circulația metroului s-a reluat

Tot luni sindicaliștii s-au trezit să dea declarații de presă în care nu discută decât despre vina guvernului, despre ne-creșterea punctului de pensie și alte asemenea, importând parte din discursul liderului PSD. Sindicaliștii nu-și justifică acțiunea, doar aruncă cu noroi pentru că nu pot explica de ce au făcut vineri ce au făcut. Nu vor dumnealor să facă ce e legal, adică să facă o grevă împreună cu alții în Piața Victoriei ca să acuze guvernul de nerespectarea legii pensiilor în loc să oprească circulația metroului?

Ion Rădoi nu s-a mai confruntat cu o astfel de situație, de aia a greșit. Până acum a amenințat cu greva, s-a jucat cu PSD și a obținut ce a vrut fără mari dureri de cap, de aia un lăcătuș de la metrou are salariul cât un asistent universitar. Acum lucrurile s-au schimbat iar el și sindicaliștii dumnealui se pare că nu au priceput că ,,reziștii” o țin langă cu chestiunea cu legea și s-au repezit ca orbii la luptă fără să se întrebe dacă ce fac e legal sau nu. Uite, de aia ,,reziștii” sunt periculoși.

Au greșit, trebuie să plătească. Dacă însă pot îmbrobodi parte din opinia publică prin discursuri manipulatorii asemenea celui ținut de Marcel Ciolacu, nu pot face același lucru cu cele trei dosare penale în care sunt incriminați.

De același autor: Mica metroniadă, mânie comercială desumflată-n penal

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇