Reacția prefectului Capitalei, la protestul care a blocat metroul: Nu știu ce-și doresc, sindicatele nu răspund la telefon

Reacția prefectului Capitalei, la protestul care a blocat metroul: Nu știu ce-și doresc, sindicatele nu răspund la telefon

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat, vineri, că nu a reușit să ia legătura cu angajații de la metrou care protestează de la prima oră a dimineții.

El a încercat să ia legătura cu sindicatele, însă în zadar, le-a povestit prefectul jurnaliștilor. În schimb, la ora 13:30 a convocat o ședință pe acest subiect.

La 13:30 am convocat o discuție cu sindicatele de la Metrorex, cât și cu Frăția, confederația din care face parte sindicatul, dar și cu directorul Metrorex. Am transmis și reprezentanților celor care sunt blocați în stația de metrou Unirii că sunt invitați și ei. Să avem o discuție să rezolvăm situația.

ADVERTISING

Metroul nu merge de ore întregi, ceea ce a provocat haos în traficul din Bucureşti. Ce spun Cîţu şi Drulă despre conflictul cu sindicaliştii lui Rădoi

Întrebat dacă știe de la ce a izbucnit protestul, Alin Stoica a răspuns:

Fără să motiveze. Vor să discute doar cu directorul Metrorex (...) Nu am reușit să am un dialog cu ei. I-am invitat la discuții, dar ei au refuzat. Nu știu ce-și doresc (...) Din păcate, deși am încercat de la 07:20 să iau legătura cu reprezentanții sindicatelor, nu răspunde nimeni la telefon.

Referitor la ce va însemna acest protest în contextul actual epidemiologic, Alin Stoica a spus că efectele se vor răsfrânge asupra tuturor.

ADVERTISING

Precizarea vine în condițiile în care, din cauza manifestației spontane, bucureștenii s-au înghesuit în celelalte mijloace de transport în comun pentru a se deplasa în oraș.

E îngrijorarea mea principală. Efectele protestului se vor răsfrânge asupra tuturor, am văzut aglomerația. Practic, ce încercăm noi să facem, adică decongestionarea traficului și mijloacelor de transport, s-a întâmplat acum invers.

Angajaţii de la metrou susţin că protestul nu are legătură cu magazinele evacuate, ci cu salarii tăiate şi concedieri. Cer să vină directorul în subteran, altfel nu pleacă de pe şine

Promite măsuri ferme

În schimb, prefectul a promis că forțele de ordine vor acționa, având în vedere ”măsuri ferme”.

ADVERTISING

Atât Poliția, cât și Jandarmeria au în vedere măsuri ferme, plecând de la faptul că nu e voie să ai o demonstrație cu mai mult de 100 de oameni, obligația cu purtarea măștii. Practic, este o grevă fără respectarea normelor legale. Toate aceste lucruri se au în vedere, se cercetează aceste fapte. Și, dacă vor îmbrăca latura penală, se vor lua măsurile impuse.

(...) Noi vrem să evităm, măsurile ferme sunt legate de contravenții și eventuale fapte penale. Eu nu vreau să cred ca ajungem la astfel de măsuri, e ultimul lucru la care trebuie să ne gândim.

Poliţia Capitalei explică de ce nu a întrerupt până acum protestul care blochează metroul şi ce are de gând să facă în continuare

În fine, prefectul a spus că nu știe o cifră exactă, dar estimează că sute de mii de bucureșteni au fost nevoiți să apeleze la alte mijloace de transport public, după ce metroul a fost blocat de sindicaliști.

Totodată, el a aflat dimineață de protest, a mai punctat el, întrebat dacă nu știa de aseară de această grevă de la metrou.

Citește mai multe despre greva de la metrou:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇