Mica metroniadă, mânie comercială desumflată-n penal

Mica metroniadă, mânie comercială desumflată-n penal

Micuța, foarte mica și nereușita metroniadă s-a terminat abia ce a început.

Un lider laș, care nici n-a avut curajul de a se pune în fruntea oștilor, a dat înapoi imediat ce ministrul Drulă și șeful Metrorex au făcut denunțuri la Poliție și DNA.

Trei dosare penale după greva de la metrou, care a paralizat Capitala

Eu cred că la asta s-a adăugat și mânia bucureștenilor siliți să umple la refuz mijloacele de transport în comun de la suprafaţă spre serviciu, spre școală, spre spitale. Ba cred că mânia oamenilor loviți pe nedrept a fost suportul pe care s-au bazat autoritățile când au atacat revolta.

Greva fără revendicări, o operațiune mafiotă cu susținere politică

Ion Rădoi este un foarte prost organizator și, înainte de toate, un mare laș.

Bietul Miron Cozma s-a pus în fruntea brigadelor de mineri, a avut curaj să înfrunte autoritățile. Miron Cozma a avut nebunia de a merge până la capăt riscându-și libertatea, ceea ce, dincolo de moral, impune oareșcare respect.

ADVERTISING

Ion Rădoi este un șef de tinichea care s-a temut să nu piardă mai mult decât a pierdut prin dislocarea de la borcanul cu miere al închirierii spațiilor comerciale din metrou.

Metrorex dă un ultimatum magazinelor din subteran: Să dispară până pe 2 aprilie! Care a fost replica sindicaliştilor care le deţin

Ion Rădoi nu are nici măcar știința organizatorică a lui Miron Cosma. Luceafărul huilei a adus mii de mineri la București, bineînțeles cu ajutorul unei bune părți din serviciile secrete și a activului PSD.

Rădoi, chiar dacă a beneficiat de sprijinul tacit al unei părți din PSD, n-a fost în stare nici măcar să mențină fierbinte cheful de luptă în pieptul ortacilor săi.

Rădoi, un răzbunător de două parale, un agitator second hand

Individul trebuia să ceară ceva care să-i justifice acțiunea, trebuia să negocieze cumva cu autoritățile și să escaladeze conflictul ca să justifice greva ,,spontană” cu care intenționa să provoace o criză politică.

Dar s-a grăbit, părerea mea este că i s-a urcat sângele la cap când s-a văzut deposedat de spațiile comerciale și a acționat la mânie. Omul a vrut să se răzbune și a acționat ca un interlop, trimițând niște pârliți de locotenenți să amenințe și să tragă cu pistolul politic.

Individul nici măcar nu a anticipat mânia populației, nici nu s-a gândit la asta, pur și simplu, n-a luat-o în calcul. La mișcările de protest anterioare bucureștenii au stat pe margine și s-au uitat ca la meci. Acum, amenințarea pandemiei i-a scos din șoșoni.

Marcel Ciolacu, cel cu 35% PSD și 20% PNL, a înțeles poate că procentele astea sunt valabile la vreme de pandemie, nu la vreme de hoție cu aparență comercială. A înțeles rapid că s-a comis o greșeală, deoarece protestul ,,spontan” era prea pe față legat de banii pierduți de Rădoi și s-a spălat pe mâini ca Pilat din Pont.

Poate că poziția doamnei Diana Șoșoacă ce a refuzat să se alăture revoltei l-a lămurit că e ceva putred și puturos în chestiunea cu pricina.

Refuzul ministrului Drulă de a ceda și de a trimite chestiunea grevei ,,spontane” în zona penală a speriat pe toată lumea și și-a atins scopul. A fost criticat ministrul că nu s-a adresat instanței civile ca protestul să fie declarat ilegal. Făcând asta ministrul legitima protestul, adresându-se DNA a clarificat caracterul penal al mișcării.

Ministrul Drulă: NU toți cei care au blocat funcționarea metroului erau angajați. Acțiunea a fost profund ilegală, pierderile sunt de milioane

M-am distrat ieri urmărind la televizor pe de-alde Coarnă sau pe de-alde Zanfir care s-au chinuit fără rezultat să inoculeze în spațiul public ideea revoltei ,,spontane” de la Metrorex.

Oamenii s-au acoperit de ridicol pentru că la nici un ceas de la perorațiile făcute pe la televiziunile de casă ale PSD revolta s-a spart cu un fâsâit caraghios. Oamenii s-au acoperit de ridicol pentru că nu logica dreaptă în sprijinul cetățeanului a stat la baza discursurilor lor, ci partizanatul mizer de sorginte sindicalistă sau politică.

Marele lider Rădoi s-a acoperit de ridicol, vai de colții lui.

N-a dovedit nimic altceva decât dispreț pentru cetățeni, neputință organizatorică și frică de penal. N-a dovedit altceva decât că a stat acolo, la șefia sindicatului pentru că a plătit ștăbimea din PSD cu banii adunați din chirii, tot un soi de sifonare a banului statului și asta.

A luat bănet de la Metrorex, de la sindicat, din activitățile comerciale și a venit vremea să meargă la pensie, cred eu. Poate chiar să ocupe locul de odihnă al lui Dragnea, cine știe, cât o mai fi priciul acela cald.

Scriam că lui Miron Cozma ar trebui să i se dedice un necrolog pentru că el, ca personaj politic, nu înseamnă mai nimic, a decedat demult. Pe cel al lui Rădoi ar trebui să scrie doar atât: nu merită nici să spele cizmele de cauciuc ale lui Miron de praful de huilă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇