Trei dosare penale după greva de la metrou, care a paralizat Capitala

Trei dosare penale după greva de la metrou, care a paralizat Capitala

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că a depus o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție (DNA), după greva de la metrou. În același timp, și Metrorex a sesizat DIICOT în acest caz, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4 s-a autosesizat.

Deci, în total, este vorba despre trei dosare penale deschise după protestul de la metroul bucureștean.

Urmărește LIVE, pe SpotMedia.ro, cele mai noi informații despre greva de la metrou.

”Tocmai am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean astăzi, pentru următoarele infracțiuni:

ADVERTISING
  • zădărnicirea combaterii bolilor
  • abuz în serviciu
  • trafic de influență
  • folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane
  • folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite
  • șantaj
  • infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate

Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanță civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare”, a scris Drulă, vineri, pe contul său de Facebook.

Ministrul subliniază că ”acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și din partea justiției”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului. Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog și nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”, se mai arată în postarea din mediul online.

Tocmai am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean astăzi, pentru...

Posted by Cătălin Drulă on Friday, March 26, 2021

Poliția a trimis o sesizare de la Metrorex la DIICOT

La rândul său, Poliția Capitalei informează că a primit o sesizare din partea Metrorex, privind încălcarea art. 1 din Legea nr. 535/2004, privind prevenirea și combaterea terorismului, care a fost înaintată DIICOT.

ADVERTISING

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, a declanșat cercetări, conform art.218 alin (4) din Legea nr. 62 din 2011 a dialogului social: declararea grevei de către organizatori cu încălcarea prevederilor art. 205 constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă, respectiv neasigurarea serviciilor de transport, la cel puțin o treime din activitatea normală.

comunicat DGPMB-DGJMB

De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4 s-a autosesizat în acest caz.

Citește mai multe despre greva de la metrou:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇