Comerciant de la metrou: Noi nu protestăm, n-am blocat şinele. Vrem să vindem în linişte, atâta tot!

Comerciant de la metrou: Noi nu protestăm, n-am blocat şinele. Vrem să vindem în linişte, atâta tot!

Amir Hassan – unul dintre micii comercianţi de la metrou – a declarat pentru SpotMedia.ro că nu toţi cei care vând în subteran iau parte la greva de astăzi, care a blocat Bucureştiul.

În plus, Hassan susţine că nu-l interesează conflicul dintre Metrorex şi firma sindicatului condus de Ion Rădoi, ci vrea doar să ştie când şi în ce condiţii îşi poate relua vânzarea.

Metrorex a anunţat, în urmă cu puţin timp, că protestele au început la metrou, de fapt, din cursul nopţii precedente, atunci când “circa 250 de sindicalişti şi comercianţi au organizat o adunare spontană, care ulterior s+a transformat într-o acţiune de ocupare a căilor de metrou”.

ADVERTISING

L-am întrebat pe Amir Hassan – care are din 2014 un mic magazin de genţi la metrou, în Gara de Nord – dacă a fost invitat la protest sau dacă ştie ca alţi comercianţi din galeria sa să fi fost cooptaţi.

“Nu, nu e adevărat, nu ne-a chemat nimeni la protest. Dimpotrivă, eu dimineaţă am primit un telefon să nu vin, că nu circulă metroul azi.

O să mă duc în curând, să văd ce e acolo, la magazinul meu. Dar vă spun că trăiam cu frica asta, că ne trezim fără magazine. În fiecare zi trăim cu ea.

ADVERTISING

Metrorex şi Sindomet (firma sindicatului USLM condus de Ion Rădoi - n.red.) se ceartă, dar noi suntem la mijloc. Evacuarea asta... acum spun că e ilegal că Sindomet a încheiat contractele cu noi şi trebuie să evacuăm spaţiile. Păi dacă e ilegal, firma de ce a avut voie să încheie contractele?

Eu, spre exemplu, am încheiat din nou, pe 2 ani. E valabil până în 2022.

Eu ştiu doar atât. Ieri am vândut de 160 de lei. Azi e închis, nu vând nimic. Dar vine ziua în care trebuie să plătesc chiria...

Dar nu ştim când se deschide magazinul.

ADVERTISING

Normal trebuie găsit o soluţie ca magazinele să funcţioneze. Că fiecare om care vinde acolo are o familie de 2-3 membri, acasă. Deci la 330 de spaţii se strâng o mulţime de oameni care trăiesc din vânzarea de la metrou”, a precizat Amir Hassan pentru SpotMedia.ro.

Până la acest moment, sindicaliştii aflaţi pe sine au susţinut că protestul lor n-ar avea nimic de-a face cu spaţiile comerciale, ci cu intenţia conducerii unităţii şi a ministrului Cătălin Drulă de a nu acorda sporurile salariale negociate, în cuantum de 18%, decât dacă se vor face concedieri la metrou.

Află totul despre greva de la metrou pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇