Ameninţări cu moartea la adresa actriţei Maia Morgenstern, trimise ”din partea partidului AUR” către Teatrul Evreiesc de Stat

Ameninţări cu moartea la adresa actriţei Maia Morgenstern, trimise ”din partea partidului AUR” către Teatrul Evreiesc de Stat

Un mesaj care cuprinde ameninţări cu moartea la adresa actriţei Maia Morgenstern a fost trimis către Teatrul Evreiesc de Stat şi este semnat „din partea partidului AUR”.

Sâmbătă seară, actriţa şi managerul TES a scris pe Facebook: „Iată ce primesc de sărbătoare de Pesach. Cu ocazia Zilei Teatrului”. Ea a publicat şi capturi de ecran ale e-mail-ului primit pe mai multe adrese Teatrului Evreiesc de Stat.

În urmă cu o săptămână, Maia Morgenstern s-a declarat şocată că la o întâlnire cu directori de teatre şi autorităţi a asistat la o remarcă antisemită, pe care o consideră ofensatoare, cu atât mai mult cu cât autorul acesteia s-a scuzat spunând că a fost o glumă.

ADVERTISING

Maia Morgenstern a fost jignită de o remarcă antisemită a unui om de cultură. Cum au reacţionat colegii actori

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a reacţionat pe contul său de Facebook referitor la incidentul în care a fost implicată actriţa şi a afirmat că îşi exprimă susţinerea faţă de ea.

Oficialul a precizat că este inacceptabil ca, în aceste vremuri, oameni de cultură să nu cunoască semnificaţia cuvântului ”jid...”, iar jovialitatea nu este o scuză pentru ignoranţă.

In seara de Pesah, Maia Morgenstern amenințată ca în anii dictaturii legionare!! Ministerul Afacerilor Interne, Romania Ministerul Public

Posted by Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel on Saturday, March 27, 2021

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇