Vremea se schimbă brusc. Scad temperaturile, coduri galben și portocaliu de vânt

Vremea se schimbă brusc. Scad temperaturile, coduri galben și portocaliu de vânt

Vremea se schimbă brusc în toată țara, după câteva zile cu temperaturi de vară. Astfel, vremea se răcește și va fi vânt puternic.

Meteorologii spun că în acest weekend au fost stabilite mai multe recorduri termice, după ce temperaturile au depășit, în mai multe zone ale țării, 27 de grade Celsius.

Și astăzi sunt așteptate noi recorduri, cu 30-32 de grade în special în partea de sud și est a țării. De mâine însă se răcește, astfel că în unele zone vor fi diferențe de temperaturi de peste 10 grade de la o zi la alta.

ADVERTISING

Coduri galben și portocaliu de vânt

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt în jumătatea de vest a ţării, de luni seară, ora 20.00, până marţi dimineaţă, ora 08.00.

În intervalul menţionat vântul se va intensifica treptat în Banat, Crişana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei şi în Maramureş, cu viteze de 55…65 km/h şi pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopţii va avea aspect de vijelie. În Carpaţii Occidentali şi în Carpaţii Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăşi 100…110 km/h.

image

De marţi dimineaţă, va fi vânt în toată ţara, pentru unele zone fiind emisă avertizare cod portocaliu, valabilă între ore 08.00 - 20.00

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vor fi intensificări susţinute ale vântului în toată ţara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăşi 90…110 km/h.

O altă avertizare cod portocaliu a fost emisă pentru intervalul 2 aprilie, ora 08 – 2 aprilie, ora 18, fiind anunţate intensificări susţinute ale vântului.

image-1

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇