Informare meteo și cod galben de ninsori pentru 10 județe. Cum va fi vremea în București

Informare meteo și cod galben de ninsori pentru 10 județe. Cum va fi vremea în București

ANM a emis, miercuri dimineața, o informare meteo de vreme rea și un cod galben ce vizează ninsori.

Informarea meteorologică intră în vigoare la ora 14:00, fiind valabilă până sâmbătă, 9 ianuarie, ora 10:00.

Fenomenele vizate sunt precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

”În intervalul menționat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în sud-vest, precum și în zonele montane și submontane, unde se vor acumula peste 25…35 l/mp.

Vor predomina ploile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și local în Transilvania și Moldova”, conform meteorologilor.

ADVERTISING

În schimb, la munte va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă, pe tot parcursul intervalului, exceptând după-amiaza și seara zilei de miercuri (06 ianuarie).

Atunci, la altitudini mai mici de 1.400 de metri, precipitațiile vor fi mixte și vor favoriza depunerile de polei.

”Vântul va avea intensificări cu precădere în zonele montane, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…60 km/h”, mai precizează ANM.

Cod galben

De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de ninsori, pentru 10 județe. Avertizarea intră în vigoare miercuri, ora 18:00, și expiră joi, 7 ianuarie, ora 10:00.

ADVERTISING

Fenomenele vizate sunt ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

Este risc mare de avalanşe între Cota 1.400 şi 2.000. Toate pârtiile vor fi închise miercuri

”În Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent îndeosebi la altitudini de peste 1400 m, unde vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70...80 km/h și va fi viscol ce va determina scăderea semnificativă a vizibilității”, arată ANM.

harta-ANM-1
Foto: Captură ANM

Codul galben vizează 10 județe: Alba, Argeș, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu și Vâlcea.

ADVERTISING

Cum va fi vremea în București

Meteorologii au transmis și prognoza specială pentru Capitală, valabilă pentru intervalul 6 - 9 ianuarie 2021.

Astfel, în intervalul 6 ianuarie, ora 14:00 - 7 ianuarie, ora 08:00, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal:

”Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar minima de joi dimineață va fi de 3…5 grade. Cerul se va înnora treptat, iar spre sfârșitul intervalului, probabilitatea pentru ploi slabe va fi în creștere. Vântul va sufla în general slab”.

Cum va fi vremea în ianuarie - prognoza meteo de la ANM

În perioada 7 ianuarie, ora 08:00 - 8 ianuarie, ora 08.00: ”Cerul va fi temporar noros și trecător va ploua în prima parte a zilei și din nou spre sfârșitul nopții de joi spre vineri. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul zilei, când viteza la rafală va atinge 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade”.

În fine, în intervalul 8 ianuarie, ora 08.00 - 9 ianuarie, ora 10:00, vremea va fi închisă și se răcește: ”Temporar va ploua, în general moderat cantitativ, iar în cursul nopții, cu o probabilitate destul de mare, trecător se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade”.

Vezi și Vremea până pe 10 ianuarie 2021: Bobotează cu 15 grade, weekendul aduce iarna!

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇