O primă pedeapsă pentru jurnalista care a protestat în direct la televiziunea de stat din Rusia

O primă pedeapsă pentru jurnalista care a protestat în direct la televiziunea de stat din Rusia

Jurnalista rusă Marina Ovsyannikova, angajată a televiziunii de stat din Rusia, care a întrerupt o emisiune luni seară, pentru a protesta față de război, a primit o primă pedeapsă.

Ea a primit o amendă de 30.000 de ruble pentru, fiind găsită vinovată de instigare la protest, potrivit Meduza.iu.

Sancțiunea nu este pentru intervenția ei în timpul emisiei, de luni seară, la buletinul Channel One, ci pentru un video cu ea în care transmitea rușilor să iasă în stradă, publicat de prietenii săi de îndată ce ea a fost arestată.

ADVERTISING

Preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin, a cerut jurnalista să primească cele mai dure pedepse.

Amintim că luni seară, ea s-a așezat în spatele prezentatoarei, în timpul celui mai urmărit jurnal al televiziunii de stat, având în mână o pancartă pe care scria ”Fără război, opriți războiul. Nu credeți propaganda, vă mint”.

Război în Ucraina, Ziua 20 - Vezi desfășurarea evenimentelor

În mesajul video pentru care a fost amendată, Ovsiannikova spune că ”ceea ce se întâmplă în Ucraina este o crimă”.

ADVERTISING

”Din păcate, am lucrat la Pervîi Kanal în ultimii ani, făcând propagandă Kremlinului. Îmi este foarte rușine. Îmi este rușine că am permis ca minciunile să fie difuzate la televizor. Îmi este rușine că am lăsat poporul rus să fie zombificat”, a spus Ovsiannikova.

Ovsiannikova mai spune că tatăl ei este ucrainean, iar mama ei este rusoaică.

”Nu au fost niciodată dușmani”, a spus ea, arătând spre colierul de la gât în culorile steagurilor rus și ucrainean, pe care îl purta și în momentul în care judecătorul i-a decis pedeapsa.

ADVERTISING

”Am tăcut în 2014 când a început totul”, a precizat Marina, referindu-se la anul în care Rusia a anexat Crimeea. Ovsiannikova adaugă că tăcerea ei a continuat şi când Alexei Navalnîi a fost otrăvit.

”Am urmărit în tăcere acest regim anti-uman și acum întreaga lume ne-a întors spatele”, adaugă jurnalista.

Denunțând războiul din Ucraina, Ovsiannikova crede că responsabilitatea ”îi revine doar unei singure persoane. Președintele Rusiei, Vladimir Putin”.

Ea a încheiat cu un apel la proteste: ”Este doar în puterea noastră să oprim această nebunie. Ieși în stradă. Nu-ți fie frică. Nu ne pot închide pe toți”.

Заявление сотрудницы Первого канала против войны с Украиной

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇