Momentul în care o jurnalistă de la televiziunea de stat din Rusia transmite în direct un mesaj anti-război: Vă mint! (Video)

Momentul în care o jurnalistă de la televiziunea de stat din Rusia transmite în direct un mesaj anti-război: Vă mint! (Video)

O jurnalistă de la televiziunea rusă de stat a transmis un mesaj împotriva războiului, în direct, în timp ce erau prezentate știrile oficiale de la Kremlin.

Marina Ovsyannikova s-a așezat în spatele prezentatoarei, având în mână o pancartă pe care scria „Fără război, opriți războiul. Nu credeți propagandă, vă mint”, transmite BBC.

Transmisia a fost oprită imediat și, potrivit unor surse, femeia ar fi fost dusă la secția de poliție.

Președintele Vladimir Putin a promulgat recent legea care prevede că cei care răspândesc ”informații false” despre ”operațiunea specială din Ucraina” pot fi condamnați până la 15 ani de închisoare.

ADVERTISING

Astfel, în Rusia ești pasibil de o astfel de pedeapsă și doar dacă vorbești de război sau invazie în loc de sintagma agreată de Kremlin - ”operațiune militară specială”.

Această lege este motivul pentru care toate publicațiile de presă independente au fost închise sau au decis să se închidă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇