Sute de mii de oase, inclusiv umane, au fost descoperite într-o peșteră, iar acum se cunosc și ”vinovații”

Sute de mii de oase, inclusiv umane, au fost descoperite într-o peșteră, iar acum se cunosc și ”vinovații”

O cantitate imensă de oase de animale, dar provenind și de la oameni, a fost descoperită într-o peșteră din Arabia Saudită.

Este vorba despre peștera numită Umm Jirsan, care se întinde pe 1,5 kilometri, o ”peșteră” creată în urma scurgerilor de lavă. De-a lungul timpului, multe animale și-au găsit aici ascunziș.

Aici au fost descoperite recent sute de mii de oase de la cel puțin 14 specii de animale, de la vite, cai, cămile până la rozătoare. Au fost descoperite inclusiv rămășițe umane.

Oamenii de știință cred că aceste rămășițe ar fi fost aduse aici de hienele dungate (Hyaena hyaena). Inclusiv rămășițele lor au fost găsite aici, alături de excremente fosilizate, scrie Science Alert.

ADVERTISING

Citește și Aceasta este cea mai veche peșteră locuită continuu de strămoșii noștri, descoperită până acum

„Aceste creaturi sunt colecționari avizi de oase, pe care le transportă în bârlog pentru a fi consumate, mâncate de pui sau păstrate pentru perioade de timp”, a explicat Mathew Stewart, de la Institutul Max Planck pentru Ecologie Chimică din Germania.

Oamenii de știință, care au mai inspectat zona și în 2007, au auzit „mârâituri” în peșteră, ceea ce sugerează că Umm Jirsan rămâne și astăzi un loc preferat de hiene.

ADVERTISING

Vezi și Rămăşiţele a nouă oameni de Neanderthal au fost descoperite într-o peşteră din apropiere de Roma


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇