Aceasta este cea mai veche peșteră locuită continuu de strămoșii noștri, descoperită până acum

Aceasta este cea mai veche peșteră locuită continuu de strămoșii noștri, descoperită până acum

O echipă internațională de cercetători a confirmat că o peșteră din Africa de Sud, Wonderwerk, a fost locuită continuu încă de acum aproape 2 milioane de ani.

Chiar dacă au fost găsite unelte folosite de strămoșii noștri mai vechi de atât în alte situri, există suficiente dovezi care să ateste că peștera Wonderwerk, din deșertul Kalahari, a fost folosită continuu, fiind cea mai veche cu această caracteristică, relatează Science Alert.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În peșteră au fost descoperite și primele dovezi din istorie ale utilizării focului, mai arată sursa.

În plus, au fost găsite artefacte prețioase, cum ar fi topoare timpurii, după cum arată echipa de arheologi de la Universitatea Ebraică din Ierusalim și Universitatea din Toronto, într-un raport publicat de jurnalul Quaternary Science Reviews.

Citește și Arheologii au secvențiat cel mai vechi ADN de Neanderthal din Europa Centrală și de Est

Vechii locuitori ai peșterii erau strămoși de-ai omului, însă nu pe deplin umani, cel mai probabil, australopiteci, dar și Homo Habilis, primii homonizi în stare să-și făurească unelte.

Peștera Wonderwerk se întinde pe aproximativ 140 de metri și este extrem de importantă și în prezent, fiind un loc sacru pentru populația din zonă.

Vezi și Au fost descoperite cele mai vechi urme umane din afara Africii: Au 120.000 de ani


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!