O panteră furată în Franţa a devenit ”diva” unui sanctuar pentru feline din Olanda

O panteră furată în Franţa a devenit ”diva” unui sanctuar pentru feline din Olanda
”Diva” Akilla

O panteră neagră care a evadat în nordul Franţei în 2019 pare să se bucure în prezent de o viaţă fericită într-un sanctuar pentru feline din Olanda, unde se comportă ca o veritabilă „divă”.

„Era foarte temătoare la început, ca orice animal domesticit pe care noi îl primim aici”, a declarat Robert Kruijff, directorul Lion Foundation (Stichting Leeuw), care administrează în nordul Olandei un parc zoologic şi un centru pentru îngrijirea animalelor sălbatice.

"Dar, în prezent, ea este o veritabilă divă, se comportă ca şi cum ar fi centrul universului", a glumit specialistul olandez, citat de AFP.

Eroină împotriva voinței

Denumită Akilla, pantera a devenit în septembrie 2019, împotriva voinţei sale, eroina unei întâmplări rocamboleşti.

ADVERTISING

Animalul a apărut pe prima pagină a ziarelor, după ce a fost văzut plimbându-se pe acoperişul unui imobil din Armentieres, un oraş din nordul Franţei. Pe atunci în vârstă de câteva luni, pantera fugise printr-o fereastră lăsată deschisă a clădirii în care locuia, fiind ulterior capturată de pompierii francezi.

Înainte de a fi furată, a fost găzduită temporar de o grădină zoologică, în aşteptarea transferului său către o organizaţie specializată ce preia animale domestice.

În ianuarie, "o olandeză al cărei prenume este Betty" a contactat sanctuarul condus de Robert Kruijff, spunând că "un prieten al unui prieten se plimbă cu o panteră neagră într-o maşină".

ADVERTISING

"Atunci am contactat autorităţile olandeze", îşi aminteşte directorul sanctuarului, care găzduieşte 35 de feline în centrul său din Olanda şi 13 lei în Africa.

AkillaGister hebben we een zwarte panter kunnen opvangen. Het gaat om een melanistische kleurvariant van een jong,...

Posted by Stichting Leeuw on Thursday, January 16, 2020

După discuţii între ministerele olandeze şi franceze, Lion Foundation (Stichting Leeuw) a primit aprobarea pentru a găzdui pantera.

La sosirea ei în acel sanctuar, Akilla prezenta aceleaşi caracteristici ca ale animalului furat în Franţa, inclusiv aceea că avea ghearele tăiate.

Se fac teste ADN

O comparaţie ADN este în curs de a fi realizată pentru a se stabili dacă este vorba într-adevăr despre pantera văzută în Armentieres, a anunţat Parchetul din oraşul francez Lilles.

ADVERTISING

Asociaţia franceză Action Protection Animale, specializată în anchete şi confiscări ale animalelor maltratate, a reuşit de curând să reconstituie traseul urmat de această felină.

"Nu avem o dovadă formală că este vorba cu adevărat despre pantera din Armentieres, pentru că acel animal nu avea un număr de identificare, dar toate elementele, inclusiv talia şi culoarea, corespund, deci există destul de puţine dubii", a declarat Anne-Claire Chauvancy, preşedintele acestei asociaţii.

Citește și alte știri din categoria Magazin și știință:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇