Primul stat american care legalizează ”ciupercile magice”: Se consideră că sunt folosite pentru ”dezvoltarea personală”

Primul stat american care legalizează ”ciupercile magice”: Se consideră că sunt folosite pentru ”dezvoltarea personală”

Oregon a devenit primul stat american care a legalizat consumul ciupercilor halucinogene.

Ciupercile vor putea fi folosite în scop terapeutic, doar de anumite persoane specializate în acest sens, potrivit New York Post.

Deținerea în cantități mici pentru toate tipurile de droguri, inclusiv heroină, cocaină, metamfetamină sau oxicodonă, nu mai este infracţiune. Pentru posesie, va fi dată totuși o amendă civilă de 100 de dolari, pentru că este considerată contravenţie.

Psilocibina, tratament recunoscut științific

Psilocibina, compusul psihoactiv din ciuperci, începe să fie recunoscută științific drept tratament pentru mai multe afecțiuni psihice.

ADVERTISING

Un studiu recent al universităților California, John Hopkins și Imperial College din Londra a relevat rezultate promițătoare pentru pacienți care sufereau de depresie, adicție sau sindrom post-traumatic, potrivit OregonLive.

Însă nu va fi nevoie de diagnostic clinic pentru a putea accesa terapia cu ”ciuperci magice”. Legea din Oregon permite oricărei persoane care a împlinit 21 de ani să beneficieze de o experiență psihedelică într-un spațiu sigur, controlat de un terapeut, fiind considerat ”serviciu pentru dezvoltarea personală”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇