Reușită majoră în contextul pandemiei Covid-19: Au fost create celule stem ale căilor respiratorii pornind de la celulele mature din sânge

Reușită majoră în contextul pandemiei Covid-19: Au fost create celule stem ale căilor respiratorii pornind de la celulele mature din sânge

Cercetătorii americani au creat cu succes celule stem bazale ale căilor respiratorii in vitro, din sânge. S-a reușit acest lucru prin reprogramarea celulelor sanguine prelevate de la mai mulți pacienți.

Având în vedere că celulele bazale ale căilor respiratorii sunt definite ca celule stem ale căilor respiratorii, deoarece pot regenera epiteliul căilor respiratorii ca răspuns la diferite leziuni, acest studiu poate ajuta la accelerarea cercetării bolilor care afectează căile respiratorii, inclusiv COVID-19, gripă, astm și fibroză chistică, arată Medical Xpress.

ADVERTISING

Studiul poate fi un punct de pornire și pentru dezvoltarea de medicamente, inclusiv testarea acestora în laborator, fără a pune în pericol oameni sau animale.

Te-ar putea interesa și Uite de ce chiar sunt importanți mușchii. N-are nicio legătură cu estetica

Descoperirea, realizată de către o echipă de oameni de știință de la mai multe instituții de învățământ superior din SUA, reprezintă un prim pas critic către regenerarea căilor respiratorii, se arată într-un raport publicat de jurnalul Cell Stem Cell.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezi și Sfatul cercetătorilor în lupta contra Covid-19: Adăugați vitamina D în pâine și lapte!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇