În această perioadă în care preocuparea tuturor este sănătatea și cum ne putem întări organismul astfel încât să lupte cu infecțiile, un studiu vine cu o concluzie surprinzătoare. Masa musculară se află în strânsă legătură cu sănătatea sistemului imunitar.
Cu cât masa musculară este mai dezvoltată, cu atât suntem mai pregătiți să luptăm cu infecțiile, arată IFL Science, care citează un raport publicat de Science Advances. În țesutul muscular se refugiază celulele sistemului imunitar atunci când nu mai fac față patogenilor.
Când aceste celule sunt extenuate, luptând, de exemplu, cu infecțiile cronice, când nu mai pot funcționa așa cum trebuie, ele se refugiază în masa musculară, unde nu există inflamații. Acolo se refac. Dar numai dacă acest țesut există.
Pe măsură ce celulele care nu au dat bir cu fugiții sunt și ele extenuate, vin rezerve proaspete, celulele care s-au refăcut deja, care să le înlocuiască. De aceea, e atât de important țesutul muscular în tot acest proces.
Această strategie permite organismului să lupte cu un virus multă vreme, explică autorul studiului, Jingxia Wu.
Experimentele de laborator au arătat că șoarecii modificați genetic să aibă mai mulți mușchi s-au apărat mult mai bine odată infectați cu un virus. Studiul a fost realizat doar pe șoareci, dar oamenii de știință cred că la fel stau lucrurile și în cazul oamenilor.
Dacă mai aveai un motiv ca să te apuci de sport, iată că tocmai l-ai primit!