Un suedez a reușit să dreseze coțofene: Păsările adună capacele metalice de la sticle și primesc în schimb mâncare (Video)

Un suedez a reușit să dreseze coțofene: Păsările adună capacele metalice de la sticle și primesc în schimb mâncare (Video)

Hans Forsberg, un suedez care lucrează în robotică și dezvoltă aplicații industriale pentru inteligența artificială, a început să lucreze cu păsările, în urmă cu câțiva ani. Le-a construit în curtea sa un dispozitiv care le dă mâncare, dacă îi furnizează capace metalice de la sticle, adunate din natură.

N-a fost simplu. A trebuit să dea de mâncare la coțofenele care aveau cuib în curtea sa multă vreme până ce acestea să capete încredere în el. Totul a pornit când a observat ce curioase sunt, mai ales puii, relatează Bored Panda.

ADVERTISING

Deși ar putea părea un dispozitiv simplu, nu e deloc. La fiecare capac pe care o pasăre îl aduce și îl introduce în locul special destinat, se eliberează o recompensă.

Vezi și A fost descoperită pasărea care este și mascul și femelă. Nu e hermafrodită, e pur și simplu împărțită în două!

Unii pui sunt foarte conștiincioși și disciplinați, dar s-a dovedit că alții ”așteaptă la cotitură” și fură recompensa muncită din greu de altcineva.

Per total, însă, e un plan de succes, iar pe viitor Hans Forsberg vrea să antreneze păsările să adune și mucuri de țigări sau alte deșeuri, tot în schimbul recompenselor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
Magpie_trades 3 bottle-caps for food. High definition

Iată și cum funcționează dispozitivul construit de suedez:

Citește și Izolarea oamenilor în case a schimbat cântecul păsărilor. Masculii au început să cânte mai ”sexy” (Audio)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇