A fost descoperită pasărea care este și mascul și femelă. Nu e hermafrodită, e pur și simplu împărțită în două!

A fost descoperită pasărea care este și mascul și femelă. Nu e hermafrodită, e pur și simplu împărțită în două!

O pasăre foarte rară, o adevărată curiozitate a naturii, a fost capturată în Pennsylvania. Pasărea din specia Pheucticus ludovicianus este pur și simplu împărțită în două: jumătate din corp prezintă trăsăturile unui mascul, jumătate pe cele ale unei femele. Jumătate are penajul galben, jumătate roz.

Deși nu pot fi siguri fără un test de sânge sau o autopsie, oamenii de știință spun că zburătoarea este produsul unei anomalii genetice cunoscută sub numele de ginandromorfie bilaterală, relatează Science Alert.

ADVERTISING

Spre deosebire de adevăratul hermafroditism, care înseamnă a avea atât țesuturi reproductive masculine, cât și feminine, ginandromorfele prezintă caracteristici sexuale contrastante în același corp, fiecare reprezentate pe câte o jumătate.

Citește și Fotografii rare cu o pasăre care face autostopul

În acest caz, în timp ce o parte a păsării are caracteristici genetice feminine, cealaltă parte prezintă toate semnele distinctive ale unui mascul. Această diviziune stânga-dreapta ar putea exista și la interior, inclusiv în creier și organele de reproducere, cred oamenii de știință, care aseamănă pasărea cu un unicorn, dată fiind raritatea unor astfel de cazuri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezi și Izolarea oamenilor în case a schimbat cântecul păsărilor. Masculii au început să cânte mai ”sexy” (Audio)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇