Iată trăsătura cheie de personalitate care garantează o familie fericită!

Iată trăsătura cheie de personalitate care garantează o familie fericită!

E plin Internetul de rețete pentru fericirea în cuplu sau familie. Dar puține astfel de ”rețete” au la bază cercetarea științifică.

Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Rochester, care au analizat peste 43.000 de persoane, a arătat care sunt trăsăturile cheie de personalitate care pot garanta fericirea în cuplu și familie.

Cercetarea a arătat că cea mai importantă este flexibilitatea psihologică. Această trăsătură e de folos atunci când apar problemele și e cea care face ca relația să nu se rupă, arată Science Alert.

ADVERTISING

Cercetarea, în fapt o trecere în revistă a mai multor studii, nu mai puțin de 174, a avut la bază răspunsurile a 43.952 de persoane - un lot de subiecți nu tocmai mic.

A reieșit că persoanele prezente 100% în relație, flexibile din punct de vedere emoțional, mai cu seamă în situațiile ”provocatoare”, nu doar că reușesc să aibă o viață amoroasă sau de familie mai bună, dar întăresc relația în care se află, o îmbogățesc, a explicat psihologul Ronald Rogge, de la universitatea menționată.

Aceștia sunt oamenii care reușesc să aibă legături profunde și să dea o dinamică bună relațiilor în care se află.

ADVERTISING

Pentru a fi flexibil din punct de vedere emoțional, trebuie să existe deschidere, acceptare a experiențelor, fie ele bune sau rele, și a fi 100% prezent, nu doar fizic.

Trebuie să existe gânduri și sentimente, dar nu obsesive, o perspectivă de ansamblu a lucrurilor, valori bine stabilite, care să nu fie neglijate, mersul în aceeași direcție, către un scop stabilit, în ciuda dificultăților ce pot apărea, după cum se arată într-un raport publicat de Journal of Contextual Behavioral Science.

Te-ar putea interesa și Legătura dintre flora intestinală și socializare. Ce au descoperit oamenii de știință

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇