Prin Cenușa decorațiilor și demnității statului român

Nu PSD este problema, ci pesedismul. Numele partidului sau al persoanei care-l practică este doar o chestiune de detaliu. Iar dșoara Cenușă seamănă tare bine cu Carmen Dan.
Prin Cenușa decorațiilor și demnității statului român

Fără cireașă, tortul nu e complet, cum nu e nici coliva fără bomboană. După scandalul de la Apele Române Mureș, care ne-a arătat cum un politruc fără nicio expertiză în domeniu poate ajunge într-o poziție de care să depindă, la propriu, viața a zeci de mii de oameni, după scandalul Manciu, care a arătat cum comunicarea strategică a Guvernului a ajuns pe mâna unui mediocru sub aspectul educației, lipsea doar scandalul decorațiilor acordate de președinte pe 1 Decembrie.

Sigur că cea mai revoltătoare este decorarea asistentei dlui Vela, condimentată de asemănarea fizică a domnișoarei cu Carmen Dan. Nu poate exista nicio justificare pentru așa ceva, cât timp femeia nu a făcut ceva atât de glorios încât să o cunoască o țară.

ADVERTISING

Ceea ce a făcut dl Vela este mostra perfectă, de manual, pentru ceea ce înseamnă ţopism și parvenitism politic, lipsă totală de repere și principii, sfidare și, îndrăznesc să spun, chiar nesimțire.

Dacă îți apreciezi în așa măsură asistenta pentru merite numai de tine știute, recompenseaz-o pe banii tăi, că doar din parteneriatul cu clanul Cârpacilor or fi ieșit ceva bănuți, albi și impozitați desigur.

Pentru dl Vela este o atitudine tipică. Vă aduceți aminte cum s-a suit pe meritele DIICOT după operațiunea Ziua „Z”, spre revolta mută a procurorilor anti-mafia? Vă aduceți aminte cum a încercat să se suie pe operațiunea DNA de la Suceava, motiv pentru care a și primit o corecție usturătoare de la parchetul anticorupție?

Dar dna Cenușă a dlui Vela nu e singura decorare revoltătoare.

De ce a fost decorat dl Berechet, șeful Poliției Capitalei? Pentru modul exemplar în care a gestionat scandalul Pian?

Ce merite excepționale are șeful interimar al IGPR, Eduard Mirițescu? În plin scandal Pian, fostul șef IGPR Liviu Vasilescu a revenit la muncă pentru că, ni s-a spus, nimeni nu putea gestiona profesionist speța. Nimeni, în timp ce la comandă era decoratul său adjunct Mirițescu.

Au fost decorați oameni din structuri neoperative: resurse umane, juridic, logistică, relații internaționale, relații cu publicul, evidența populației. Mă întreb pentru ce merite excepționale? În schimb, oameni din operativ, cu merite în anchete grele, nu au contat.

O asemenea ierarhie, asemenea alegeri aruncă în derizoriu însăși ideea de decorații, care astfel intră în recuzita de recunoașteri politruce, spre imensa umilire a celor puțini care le-au dobândit pe drept. Cam cum se întâmplă și cu doctoratele.

Decorațiile astfel primite devin simple tinichele, ceea ce e derizoriu și revoltător, o umilire a României în ansamblu.

E vinovat dl Iohannis?

Pentru întocmirea listei, cu siguranță, nu.

Nu ne imaginăm că domnia sa are posibilitatea să studieze lista om cu om. Dar cei care au întocmit lista și cei care au verificat-o la președinție sunt oameni puși de domnia sa personal sau cu binecuvântarea domniei sale.

Dl Vela ar fi trebuit demult înlocuit de la Ministerul de Interne unde oricum este șef doar peste dna Cenușă. În rest, ministerul e condus de Bogdan Despescu (înaintat la grad de chestor general de Poliție, adică echivalentul generalului cu 4 stele), prietenul lui Marcel Ciolacu, că tot ne luptăm pe viață și pe moarte cu PSD.

Aparatul președinției i-a atras atenția dlui Iohannis că sunt probleme pe listă? Dacă nu, dl Iohannis are o mare problemă cu propriii consilieri și cred că ar trebui să vedem măsuri urgente.

Dacă da, dl Iohannis a devenit părtaș conștient la această umilire a statului român, așa cum doar PSD a fost capabil să o mai facă de-a lungul timpului.

Ce nu înțelege dl Iohannis. Noul pe-se-de

Depesedizarea s-a încheiat. Trăiască penelizarea! Un documentar arată cum se face, provocând șoc și emoție în societate

Și am să scriu din nou: nu PSD este problema, ci pesedismul. Cât timp pesedismul supraviețuiește, numele partidului sau al persoanei care-l practică este doar o chestiune de detaliu. Cum spuneam, dșoara Cenușă seamănă tare bine cu Carmen Dan.

Citește și alte analize si opinii interesante

Citește și alte opinii scrise de Ioana Ene Dogioiu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇