Șeful Grupului de Comunicare Strategică recunoaște că nu are diplomă de licență. PSD cere să fie demis și anchetat

Șeful Grupului de Comunicare Strategică recunoaște că nu are diplomă de licență. PSD cere să fie demis și anchetat

Andi Manciu, consilier de stat al prim-ministrului Ludovic Orban şi şeful Grupului de Comunicare Strategică, recunoaște că nu are diplomă de licență.

Acesta sustine însă că nici nu a menționat vreodată că ar fi licențiat, astfel că în CV-ul său postat pe site-ul Guvernului a scris doar că a urmat cursurile universitare.

”În privința studiilor am menționat în CV că am urmat cursurile universitare și nu am declarat că sunt până la acest moment licențiat, întrucât acest lucru ar fi contrar situației de fapt”, a declarat Andi Manciu, potrivit Mediafax.

ADVERTISING

Precizarea lui vine după ce Ioana Ene Dogioiu a dezvăluit, marți, într-un text de opinie publicat pe SpotMedia.ro că Andi Manciu ”este o persoana fără diplomă de licență”.

”Dacă domnia să (Ludovic Orban - n.red.) era omul care dorește în mod sincer să reformeze statul roman din temelii și pentru această reformă cere votul românilor, eu aș fi așteptat să-l văd negru de supărare, aș fi așteptat să văd demiterea celor care au făcut evaluarea în baza căreia domnia sa a semnat ultima numire a dlui Baranga, aș fi așteptat declanșarea unei verificări la sânge a tuturor titularilor de funcții publice de sus în jos.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Așa descoperea poate dl Orban că al său consilier de stat, Andi Manciu, pe care l-a pus în fruntea Grupului de Comunicare Strategică, care scrie cele mai sensibile OUG ale Guvernului și are deja un loc eligibil pentru viitorul Parlament, este o persoana fără diplomă de licență”, a scris Ioana Ene Dogioiu.

Andi Manciu a negat însă că ar avea asigurat un loc eligibil pentru viitorul Parlament.

”E o bazaconie. Nu am avut nicio discuție despre vreo posibilă candidatură și, implicit, e o invenție ideea unei poziții eligibile pe liste”, a afirmat șeful Grupului de Comunicare Strategică.

ADVERTISING

PSD cere demiterea și anchetarea lui Manciu

Social democrații cer demiterea lui Andi Manciu și afirmă că în orice țară civilizată a Europei un asemenea scandal ar genera imediat anchetarea și, simultan, retragerea celui vinovat din spațiul public.

”În fața acestei ilegalități flagrante la vârful statului, în orice țară civilizată a Europei un asemenea scandal ar genera imediat anchetarea și, simultan, retragerea celui vinovat din spațiul public. În plus, ar necesita un gest de responsabilitatea politică al șefului său direct, premierul României, fiindcă Ludovic Orban a pus un falsificator să gestioneze datele strategice despre #pandemie, informații care ar trebui să fie deasupra oricărei potențiale suspiciuni.

Pentru așa ceva, chiar și un om cu obrazul tăbăcit de o nesimțire organică precum Orban trebuie să plece! Altfel, șeful PNL dă o lovitură mortală credibilității întregului mecanism de comunicare publică a datelor asupra pandemiei”, au scris reprezentanții PSD pe Facebook.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇