Cercetătorii germani caută oameni care să facă absolut nimic şi pe care să-i plătească pentru asta

Cercetătorii germani caută oameni care să facă absolut nimic şi pe care să-i plătească pentru asta

Se caută oameni care să lenevească, într-un mod interesant, contra cost.

Cercetătorii de la Universitatea de Arte Plastice din Hamburg au pus bătaie burse în „trândăvie”, prin care vor plăti practic trei persoane cu câte 1.600 de euro să fie cât mai puţin omeneşte posibil active, în cadrul unui experiment prin care şi-au propus să examineze lenea şi lipsa ambiţiei, scrie The Independent

Formularul de aplicare, disponibil doar pentru candidaţi din Germania, include întrebări precum „Ce nu vrei să faci?” şi „De ce este important să nu faci acest lucru în mod special?”

ADVERTISING

Ideea proiectului îi aparţine profesorului Friedrich von Borries, care consideră că este important ca lenea să fie studiată mai îndeaproape pentru ca o transformare „eco-socială”, prin evadarea din „spirala constantă a succesului”, să poată fi generată.

„Dacă vrem să trăim într-o societate care consumă mai puţină energie, risipeşte mai puţine resurse, acesta nu este sistemul corect de valori. Nu ar fi frumos să obţii prestigiu social spunând ‘Am timp să visez, să mă văd cu prieteni, să stau. Am timp să mă relaxez?’”, spune von Borries.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cei interesaţi pot aplica până pe 15 septembrie.

Studiul se suprapune cu un alt experiment social care urmează să fie derulat în Germania, în cadrul căruia 120 de germani vor primi 1.200 de euro pe lună fără niciun fel de condiţie, în vederea analizării posibilităţii introducerii venitului de bază universal.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇