Invazie fără precedent pe Telegram: 70 de milioane de oameni şi-au făcut cont cât au fost indisponibile aplicațiile Facebook

Invazie fără precedent pe Telegram: 70 de milioane de oameni şi-au făcut cont cât au fost indisponibile aplicațiile Facebook

WhatsApp ajută, indirect, încă o dată, Telegram să crească, oamenii căutând o alternativă la produsul deţinut de Facebook câtă vreme acesta a fost picat.

citizen

Luni seară, când WhatsApp şi celelalte aplicaţii Facebook nu au funcţionat, 70 de milioane de oameni şi-au creat cont pe Telegram, în căutarea unei alternative de comunicare.

Anunţul a fost făcut chiar de şeful Telegram, Pavel Durov. Acesta spune că ritmul de creştere a numărului utilizatorilor noi de luni seara a fost fără precedent în istoria serviciului.

Cu excepţia Americilor, unde serviciul a funcţionat pentru puţină vreme mai greu, infrastructura Telegram a făcut faţă numărului foarte mare de cereri, aplicaţia fiind în permanenţă funcţională, spune Durov.

citizen

Telegram nu este la primul eveniment de creştere masivă ca urmare a problemelor WhatsApp. O situaţie similară a fost la începutul anului, când utilizatorii au aflat despre noua politică de prelucrare a datelor din WhatsApp şi au găsit alternative în Telegram şi Signal.

Telegram a atins recent două praguri importante. Aplicaţia văzută ca principalul rival al WhatsApp a trecut recent de 500 de milioane de utilizatori activi pe lună şi a intrat în clubul select al aplicaţiilor cu peste 1 miliard de descărcări.

Citește și:

citizen

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇