Facebook, Messenger, WhatsApp și Instagram au picat în toată lumea UPDATE Sistemul și-a revenit. Posibilă eroare internă sau sabotaj

Facebook, Messenger, WhatsApp și Instagram au picat în toată lumea <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Sistemul și-a revenit. Posibilă eroare internă sau sabotaj

Facebook, Messenger, WhatsApp și Instagram au înregistrat probleme în toată lumea. Timp de aproximativ șase ore, acestea nu s-au încărcat nici pe varianta desktop, dar nici pe telefoane.

Oficial nu s-a anunțat care a fost problema, au fost prezentate doar scuzele companiei.

Experții vorbesc despre o eroare internă sau chiar un sabotaj din interior. Un atac extern, deși nu este exclus, nu este foarte plauzibil.

UPDATE 3: Sistemul și-a revenit în jurul orei 00.50, ora României.

Facebook, Instagram, WhatsApp and Messenger are coming back online now. Sorry for the disruption today -- I know how much you rely on our services to stay connected with the people you care about.

Publicată de Mark Zuckerberg pe Luni, 4 octombrie 2021

Fondatorul şi CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg a transmis utilizatorilor că îi pare rău pentru întreruperea care a afectat serviciile Facebook, Instagram şi WhatsApp, reluate după mai mult de şase ore.

ADVERTISING

”Facebook, Instagram, WhatsApp şi Messenger revin acum online. Îmi pare rău pentru întreruperea de astăzi. Ştiu cât de mult vă bazaţi pe serviciile noastre pentru a rămâne conectaţi cu oamenii la care ţineţi”, a scris Zuckerberg pe Facebook.

Facebook a postat şi pe Twitter un mesaj în care prezintă scuze pentru problemele înregistrate.

*****

Potrivit site-ului Downdetector.com, toate cele patru servicii de socializare au picat în jurul orei 18.30, ora României.

Sunt raportări de nefuncționare de la persoane din America de Nord, America de Sud, Europa, Orientul Mijlociu și Asia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

UPDATE 2: Potrivit Reuters, nu s-a putut confirma imediat problema care afectează serviciile, dar mesajul de eroare de pe pagina web a Facebook Inc sugerează o problemă cu sistemul de nume de domeniu (DNS), informează Mediafax.

Experţii în securitate care au urmărit situaţia au declarat, pentru Reuters, că întreruperea ar fi putut fi declanşată de o eroare de configurare, care ar putea fi rezultatul unei greşeli interne, deşi teoretic ar fi posibilă şi sabotarea de către cineva din interior.

Un atac din exterior este văzut de experţii citaţi ca fiind mai puţin probabil. Un atac cibernetic care ar putea copleşi unul dintre cele mai populare site-uri din lume ar necesita fie coordonarea între grupuri criminale puternice, fie o tehnică foarte inovatoare, mai scrie agenţia internaţională de ştiri.

ADVERTISING

UPDATE 1: Facebook a anunțat pe Twitter că există probleme cu accesarea aplicațiilor sale și spune că se lucrează pentru remedierea lor.

„Există probleme cu accesarea aplicațiilor și produselor noastre. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient”, a transmis Facebook.

La conectarea pe Facebook, mesajul este "This site can't be reached. Check if there is a typo in ro-ro.facebook.com. If spelling is correct, try running Windows Network Diagnostics".

Și la încercarea de conectare pe Instagram apare același mesaj.

La WhatsApp, când utilizatorii trimit un mesaj, apare informația "se conectează" şi pictograma ceasului, dar conţinutul nu este trimis la destinatar.

probleme-Facebook
probleme-WhatsApp
probleme-Messenger
probleme-instagram

Citeşte şi: Un fost manager Facebook acuză compania că încurajează ura pentru profit


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇