Sumele uriașe pe care le oferă grupările de criminalitate cibernetică pentru a atrage talente pe dark web

Sumele uriașe pe care le oferă grupările de criminalitate cibernetică pentru a atrage talente pe dark web

Piața criminalității cibernetice este una cât se poate de prosperă și are nevoie de angajați. Grupările din spatele atacurilor ransomware și al înșelătoriilor online nu sunt interesate doar de alți hackeri. Dezvoltatori, administratori și designeri sunt la mare căutare, scrie Cyperscoop.

Infractorii cibernetici concurează cu piața securității cibernetice pentru a atrage talente, punând la bătaie salarii și beneficii tentante. Unele reclame menționează salarii anuale de până la 1,2 milioane de dolari pentru candidații înalt calificați.

ADVERTISING

Cyperscoop citează o analiză a companiei din domeniul securității informatice Kaspersky, care a analizat aproximativ 200.000 de mesaje referitoare la angajări postate pe dark web între ianuarie 2020 și iunie 2022. Potrivit analizei, cei mai căutați în lumea criminalității cibernetice sunt dezvoltatorii, dar este nevoie și de specialiști în atacuri cibernetice, specialiști în inginerie inversă, oameni în zona de testare, analiști, administratori și designeri.

În general candidații trebuie să treacă de niște probe, care includ activități precum criptarea de fișiere și eludarea programelor antivirus. Le sunt promise măriri salariale și bonusuri pentru fiecare sarcină îndeplinită cu succes și chiar zile libere plătite. Salariul menționat într-un anunț este de 100.000 de dolari pe lună, în altul se vorbește de 20.000 de dolari, dar salariul mediu variază, în funcție de poziție, între 1.300 de dolari și 4.000 de dolari.

ADVERTISING

Mulți sunt interesați de astfel de joburi din motive financiare, însă nu înteleg cu adevărat implicațiile, spun cercetătorii. Câștigurile financiare substanțiale, ușor obținute, sunt de cele mai multe ori ”doar o iluzie”.

În plus, salariile sunt ”rareori semnificativ mai mari decât cele pe care le poți câștiga legal”. Cu toate acestea, nemulțumiți de cât câștigă, dar și pe fondul schimbărilor din piață ori al concedierilor, ”un procent substanțial” dintre angajații din economia legitimă sunt atrași pe piața dark web.

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇