Google riscă o amendă în Rusia de până la 10% din cifra de afaceri

Google riscă o amendă în Rusia de până la 10% din cifra de afaceri

Google riscă în Rusia o amendă de 5%-10% din cifra de afaceri din această ţară, pentru că nu a şters conţinutul interzis, inclusiv ”informaţiile înşelătoare” de pe Youtube privind evenimentele din Ucraina.

Avertismentul a venit miercuri de la autoritatea rusă de reglementare a sectorului comunicaţiilor, transmite Reuters.

Aceasta ar fi a doua amendă în funcţie de cifra de afaceri care ar putea fi impusă Google în Rusia.

În luna mai, executorii judecătoreşti ruşi au confiscat peste 7,7 miliarde de ruble (143 de milioane de dolari) de la Google, care fusese obligată să plătească această sumă la sfârşitul anului trecut, fiind prima dată când Moscova a solicitat un procent din cifra de afaceri anuală a companiei.

ADVERTISING

”YouTube promovează în mod deliberat diseminarea de informaţii înşelătoare despre progresul operaţiunii militare speciale din Ucraina, discreditând forţele armate ale Federaţiei Ruse”, a afirmat autoritatea de reglementare Roskomnadzor.

Roskomnadzor a mai afirmat că YouTube a permis conţinut care promovează opinii extremiste şi solicită copiilor să participe la proteste neautorizate.

Rusia a restricţionat accesul la Twitter şi la reţelele sociale emblematice Facebook şi Instagram, ale platformelor Meta, dar nu a blocat Google.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un membru al Dumei de Stat a declarat săptămâna trecută că YouTube şi Google ”nu au depăşit încă linia rezonabilităţii”, dar au fost implicate în războiul informaţional împotriva Rusiei.

Ziua 120 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇