YouTube blochează canalul Duma TV al parlamentului de la Moscova, stârnind indignarea oficialilor ruşi

YouTube blochează canalul Duma TV al parlamentului de la Moscova, stârnind indignarea oficialilor ruşi

YouTube a blocat televiziunea Duma TV, care transmite din camera inferioară a Parlamentului rus, decizie care a atras un răspuns indignat din partea oficialilor ruşi. Aceștia au amenințat cel mai popular serviciu de streaming din lume cu restricţii, ca măsură de retorsiune, relatează Reuters.

Un mesaj postat sâmbătă pe YouTube preciza că Duma TV a fost ”închis pentru o încălcare a termenilor şi condiţiilor YouTube”.

YouTube, deţinut de Alphabet Inc’s, a fost supus presiunii din partea Roskomnadzor, autoritatea de reglementare în domeniul mass-media, iar oficialii au răspuns rapid.

ADVERTISING

Din câte se pare, YouTube şi-a semnat singur mandatul. Salvaţi conţinut, transferaţi-l pe platformele ruseşti. Şi, grăbiţi-vă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, prin Telegram.

Roskomnadzor a precizat că a cerut Google să restabilească imediat accesul la canalul Duma.

”Compania americană de IT aderă la o poziţie pronunţată anti-rusă în războiul informaţional declanşat de Occident împotriva ţării noastre”, a comunicat Roskomnadzor.

Google nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vyacheslav Volodin, purtătorul de cuvânt al Dumei, a afirmat că demersul YouTube este o dovadă suplimentară a încălcării drepturilor şi libertăţilor de către Washington.

”SUA doresc să obţină un monopol în promovarea informaţiilor. Nu putem lăsa să se întâmple acest lucru”, a transmis Volodin pe Telegram.

Rusia a restricţionat deja accesul la Twitter, Facebook şi Instagram, de când a trimis mii de trupe în Ucraina pe 24 februarie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇