Rusia nu renunță la rețele. Atât timp cât e transmisă propaganda, rușii pot folosi Facebook și Instagram

Rusia nu renunță la rețele. Atât timp cât e transmisă propaganda, rușii pot folosi Facebook și Instagram

Tribunalul districtual Tverskoi din Moscova a publicat luni motivarea deciziei prin care Meta a fost declarată ”organizație extremistă”.

”Tribunalul a stabilit că, sub pretextul activităților comerciale de vânzare a produselor sale – rețelele sociale Facebook și Instagram – Meta Platforms Inc. distribuie materiale pe teritoriul Federației Ruse care instigă la activități violente extremiste împotriva cetățenilor ruși, încalcă drepturile cetățenilor ruși și prezintă o amenințare la adresa ordinii constituționale din Federația Rusă”, se arată în motivare, potrivit Interfax.

ADVERTISING

Judecătoarea Olga Solopova menționează că amenzile împotriva Meta s-au dovedit insuficiente.

Motivarea subliniază însă că faptul că Meta este declarată organizație extremistă nu restricționează folosirea Facebook și Instagram de către ruși.

”Aceste măsuri luate împotriva Meta nu restricționează folosirea produselor software de către indivizi și entități legale care nu participă la activități interzise de lege”, arată documentul.

Război în Ucraina, Ziua 33 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Pe 21 martie, când a fost luată decizia, a fost transmis că Facebook și Instagram trebuie să-și înceteze imediat activitatea pe teritoriul Rusiei.

ADVERTISING

Decizia a venit după ce Biroul Procurorului General a cerut ca Meta să fie recunoscută ca ”organizație extremistă”, pentru că nu a dispus ștergerea unor amenințări cu moartea postate pe Facebook și Instagram la adresa ”invadatorilor ruși”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇