Facebook a blocat temporar contul preşedintelui Venezuelei, pentru dezinformare

Facebook a blocat temporar contul preşedintelui Venezuelei, pentru dezinformare

Facebook a anunţat sâmbătă că a blocat temporar contul preşedintelui venezuelean Nicolás Maduro pentru încălcarea „politicilor privind dezinformarea” în cazul Covid-19.

Contul lui Maduro va fi suspendat timp de 30 de zile pentru încălcarea politicilor platformei privind dezinformarea legat de pandemia de Covid-19, potrivit El Tiempo.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Compania a semnalat că în această perioadă preşedintele nu va putea să publice niciun mesaj pe pagină. Ea va rămâne vizibilă utilizatorilor.

„Am înlăturat un videoclip publicat pe pagina preşedintelui Nicolás Maduro pentru încălcarea politicilor noastre privind dezinformarea legată de Covid-19 care ar putea reprezenta un risc pentru oameni”, a spus un purtător de cuvânt al Facebook.

Reprezentanţii platformei au asigurat şi că decizia a fost luată în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care prevăd că „în prezent, nu există niciun medicament care să prevină sau să vindece virusul”.

Nu este prima dată când reţeaua de socializare decide să suspende contul unui preşedinte. În luna ianuarie, după incidentele de la Capitoliul american, compania a decis să blocheze pentru o perioadă nedeterminată contul lui Donald Trump, pentru incitare la violenţă şi ură.

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖