Critic vehement al lui Trump, Bill Gates crede că Facebook ar trebui să îi deblocheze contul

Critic vehement al lui Trump, Bill Gates crede că Facebook ar trebui să îi deblocheze contul

Facebook ar trebui să ridice în cele din urmă interdicția asupra fostului președinte Donald Trump, consideră Bill Gates.

Cofondatorul companiei Microsoft a fost întrebat, într-un interviu acordat CNBC, ce ar fi făcut în acest caz dacă ar fi fost în comisia de supraveghere a Facebook.

"Cred că la un moment dat i se va permite să revină pe platformă și probabil că ar trebui luată această decizie", ​​a spus Gates, potrivit Business Insider.

Facebook a anunțat în luna ianuarie că a blocat contul lui Donald Trump, pe o perioadă nedeterminată, după asaltul de la Capitoliu.

ADVERTISING

Înițial, compania a afirmat că interdicția este valabilă până la finalul mandatului, dar contul său este în continuare blocat.

Ulterior, a transmis că decizia privind permisiunea de a reveni pe Facebook și Instagram va fi luată de către consiliul său de supraveghere, care are până la 90 de zile începând cu 21 ianuarie pentru lua o hotărâre în acest sens.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Gates a spus că afirmațiile lui Trump potrivit cărora alegerile au fost furate, fără dovezi, sunt grave, dar că pariază că Facebook va „găsi o modalitate de a-l lăsa să revină pe platformă” și de a adăuga etichete de avertizare la postările sale.

"Știți, într-un fel, interesul oamenilor pentru ceea ce spune el poate scădea destul de mult. Va fi interesant de urmărit", a spus Gates.

ADVERTISING

Gates i-a adus numeroase critici lui Trump în trecut, în special în ceea ce privește gestionarea de către administrația sa a crizei coronavirusului. Într-un interviu acordat CBS News vara trecută, Gates a spus că „s-au făcut greșeli grave” în modul în care a fost gestionată pandemia.

Gates a criticat, de asemenea, faptul că Trump nu a impus interdicții de călătorie anul trecut, afirmând că probabil această decizie a accelerat răspândirea virusului.

Wall Street Journal a scris în luna mai anul trecut că Gates l-a avertizat pe Trump cu privire la o posibilă pandemie înainte de a intra în funcție în decembrie 2016, îndemnându-l să se pregătească pentru posibilitatea unui focar.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇