Donald Trump nu mai are acces nici pe Facebook

Donald Trump nu mai are acces nici pe Facebook

Evenimentele violente de la Washington l-au determinat pe Mark Zuckerberg să decidă restricționarea accesului lui Donald Trump la contul de Facebook.

Donald Trump nu mai are acces pe platformă și nici pe Istagram, până cel puţin după învestirea noului preşedinte, programată pentru 20 ianuarie.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Zuckerberg și-a motivat decizia, prin riscurile pe care mesajele președintelui Trump le presupune.

Mai mulţi miniştri din Cabinetul său au în vedere înlăturarea lui Trump de la putere. Ce este amendamentul 25

„Evenimentele şocante din ultimele 24 de ore demonstrează clar că preşedintele Donald Trump intenţionează să îşi folosească timpul rămas în funcţie pentru a submina tranziţia paşnică şi legitimă a succesorului său ales, Joe Biden”.

„Decizia lui de a-şi folosi platforma pentru a încuraja şi nu a condamna acţiunile susţinătorilor lui de la clădirea Capitoliului a tulburat, pe bună dreptate, oamenii din SUA şi din lume. Credem că riscurile de a-i permite preşedintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt prea mari”.

Congresul SUA a respins tentativa lui Trump de a contesta rezultatul alegerilor. Nici măcar unii republicani nu l-au mai sprijinit pe preşedintele care nu se dă dus

The shocking events of the last 24 hours clearly demonstrate that President Donald Trump intends to use his remaining…

Posted by Mark Zuckerberg on Thursday, January 7, 2021

Twitter, Facebook şi YouTube au luat atitudine, miercuri seară, faţă de acţiunile şi conţinutul publicat de Donald Trump, care a refuzat să recunoască rezultatul alegerilor din 3 noiembrie.

Patru oameni au murit la Capitoliu. Femeia ucisă de poliţie era o partizană a lui Trump. Dispozitive explozive au fost găsite în sediul Congresului SUA

Sute de manifestanţi, susţinători ai lui Trump, au pătruns în Capitoliu şi mai multe clădiri din complex au fost evacuate. În confruntările cu poliţia au rezultat mai mulţi răniţi, între care 14 poliţişti, şi câteva zeci de persoane au fost reţinute. Patru persoane au murit.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro: