”Cadou” de 1 Decembrie de la autorități? Vom putea circula în sfârșit pe A0, autostrada care înconjoară Bucureștiul. Dar doar pe 10 km

”Cadou” de 1 Decembrie de la autorități? Vom putea circula în sfârșit pe A0, autostrada care înconjoară Bucureștiul. Dar doar pe 10 km

După o lungă perioadă de așteptare, primele porțiuni ale Autostrăzii Zero (A0), tronsonul de mare viteză care înconjoară Bucureștiul, urmează să fie deschise traficului în următoarele săptămâni. Este vorba despre o secțiune de aproximativ 20 de kilometri, dar accesul șoferilor va fi permis doar pe jumătate din această distanță, deoarece nu există conexiuni rutiere care să lege localitățile învecinate.

În partea de nord a Capitalei, se observă primele segmente ale autostrăzii, între DN1 și Afumați. Această porțiune are aproximativ 20 de kilometri, iar autoritățile din domeniul transporturilor promit că circulația va fi posibilă în următoarele săptămâni, potrivit ȘtirileProTv.ro.

ADVERTISING

Autostrada A0, așteptată de mulți ani de șoferi, are ca scop reducerea aglomerației la intrarea în București și eliminarea cozilor de pe centura actuală. Cu toate acestea, momentan, șoferii vor putea circula doar pe anumite tronsoane. Din cei 19 kilometri deja finalizați, doar 10 vor fi deschiși traficului, între DN1 Corbeanca și A3. Iar Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, promite că acest lucru se va întâmpla înainte de 1 Decembrie.

Restul autostrăzii va rămâne în stadiul de construcție până în toamna anului viitor. Şi asta din lipsa legăturilor cu drumurile județene și naționale, iar lucrările la lotul adiacent nici măcar nu au început încă.

Cea mai extinsă porțiune a tronsonului A0 Nord, care nu va fi utilizată în prezent, se întinde de la intersecția nordică cu A3 până spre DN2 la Afumați, unde autostrada se oprește brusc în câmp, din cauza lipsei nodurilor rutiere, adică a conexiunilor care să permită șoferilor să intre pe autostradă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a subliniat: „Lotizarea anterioară nu a condus la o situație normală, și anume conectarea între DN 1 și DN 2, unde drumul către Buzău se oprește cu un kilometru sau doi înainte de DN 2. Ne dorim ca acei doi kilometri să intre rapid în procesul de execuție, astfel încât în primăvară să înceapă lucrările pe lotul trei, astfel încât întregul tronson să fie operabil.”

Cu toate acestea, cei 10 kilometri care vor fi deschiși vor ajuta șoferii să evite congestiile din oraș sau de pe DN1. De exemplu, o călătorie obișnuită de la Pipera la Aeroportul Otopeni, care durează în mod normal 40 de minute pe o distanță de 16 km, va fi redusă la jumătate pe noua rută, care include A3, A0 și o porțiune din DN1, chiar dacă distanța este mai mare.

ADVERTISING

Autostrada A0 are o lungime totală de 100 de kilometri și este împărțită în șapte loturi, însă doar trei dintre acestea sunt într-un stadiu avansat de dezvoltare, iar două sunt planificate să fie deschise în cursul acestui an. În ceea ce privește restul tronsoanelor, unii constructori abia își încep lucrările, în timp ce alții abia acum își pot începe activitatea.

Potrivit termenelor contractuale, pe Autostrada Bucureștiului A0, cu o lungime totală de 100,7 km, șoferii ar trebui să poată circula până la finalul anului 2026.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇