Pro Infrastructură: Telenovela rușinii ajunge la final după 4 ani. În sfârșit, se poate semna contractul pentru Autostrada A0 Nord

Pro Infrastructură: Telenovela rușinii ajunge la final după 4 ani. În sfârșit, se poate semna contractul pentru Autostrada A0 Nord

După patru ani, în sfârșit, se poate semna contractul pe lotul 1 al Autostrăzii A0 Nord, între Bâcu și Corbeanca, anunță Asociația Pro Infrastructură, care subliniază că ”telenovela rușinii ajunge la final”.

”Licitația a fost lansată pe 6 iunie 2019. CNAIR i-a dat câștigători în primă fază pe turcii de la Nurol și au urmat bătălii epocale în instanță între Nurol, Intrakat și Pizzarotti.

După evaluarea inițială și două rânduri de reevaluări de oferte și contestații la fiecare pas, admise de mai multe ori, alimentate de bâlbele și greșelile comisiei responsabile din CNAIR, proiectul va merge la asocierea Pizzarotti-Retter.

ADVERTISING

Ne așteptăm ca semnarea contractului să se facă în perioada 15-30 iunie, având în vedere că antreprenorii trebuie să vină cu documentele necesare actualizate, multe din ele expirând în cei 4 ani de chin”, scrie Asociația Pro Infrastructură pe Facebook.

Teoretic, cei 17,5 kilometri din A0 Nord care vor lega A1 de DN1 trebuie proiectați și executați în 12 luni pe aproximativ 815 milioane de lei fără TVA și vor avea 10 ani de garanție.

”Practic… sperăm că epopeea celor 4 ani de licitație nu se va transforma într-una nouă în teren din cauza provocărilor: constructori care știu foarte bine să tragă de contract și de problemele inerente care nu țin de ei (vezi A10 Sebeș-Alba Iulia și A7 Ploiești-Mizil), prețuri ofertate din 2019 (breaking news, imediat vine iunie 2023) și studiul de fezabilitate găunos din 2010 (oare câte case și rețele de utilități or fi apărut între timp pe traseu, că despre geotehnică nici nu îndrăznim să întrebăm)”, subliniază Asociația Pro Infrastructură.

Telenovela rușinii ajunge la final după 4 ani. În sfârșit se poate semna contractul pe lotul 1 al Autostrăzii A0 Nord,...

Publicată de Asociația Pro Infrastructură pe Duminică, 14 mai 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇