Un turist străin a murit lovit de trăsnet în Bucegi

Un turist străin a murit lovit de trăsnet în Bucegi

Un turist străin, care făcea parte dintr-un grup organizat cu peste 20 de membri, și-a pierdut sâmbătă viața în Bucegi.

Instabilitatea atmosferică i-a surprins pe turiști pe Creasta Bucșoiului. Primul trăsnet a căzut foarte aproape de grup și i-a speriat pe toți, dar un al doilea l-a lovit în plin pe cetățeanul străin, anunță Salvamont Bușteni.

Ceilalți turiști au fugit încercând să se pună la adăpost și au sunat după ajutor.

O echipă de salvatori a plecat imediat la locul accidentului, dar din păcate pentru victimă, era prea târziu că să se mai facă ceva.

ADVERTISING

Duminică dimineață, dacă vremea va fi favorabilă, se va încerca extragerea trupului cu ajutorul unui elicopter, dar se vor organiza și echipe terestre, pregătite să intervină.

În această dimineață, Dispeceratul Național Salvamont anunța că în ultimele 24 de ore s-au primit 22 de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.

Au fost salvate 23 de persoane, dintre acestea 6 fiind predate la ambulanță sau SMURD pentru transport la spital, iar 3 persoane au fost predate la elicopterul SMURD pentru transport aerian la spital.

ADVERTISING

S-au mai primit 42 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇