Un fost poliţist a deschis focul într-o creșă din Thailanda: Cel puțin 37 de persoane au fost ucise, inclusiv 22 de copii

Un fost poliţist a deschis focul într-o creșă din Thailanda: Cel puțin 37 de persoane au fost ucise, inclusiv 22 de copii

Cel puţin 37 de persoane, inclusiv 22 de copii, au fost ucise în atacuri armate comise joi în mai multe locuri din Thailanda.

Un bărbat înarmat, fost agent de poliţie, în vârstă de 34 de ani, a deschis focul într-o creșă din orăşelul Nongbua Lamphu, situat în nord-estul Thailandei. Aproximativ 30 de copii dormeau la ora prânzului când atacatorul a intrat în clădire și a ucis mai întâi patru sau cinci membri ai personalului, inclusiv o educatoare care era însărcinată în opt luni, relatează BBC.

Potrivit unui oficial din districtul în care a avut loc atacul, zgomotul împușcăturilor i-a trezit pe unii dintre copii, aceștia crezând că sunt artificii. Micuții care au fost uciși aveau vârsta de doi-trei ani.

Atacatorul era înarmat cu o pușcă, un pistol și un cuțit și a fugit de la locul atacului cu o maşină, trăgând focuri de armă și lovind mai mulţi pietoni. El s-a îndreptat spre casă, unde şi-a omorât soţia şi fiul, după care s-a sinucis.

ADVERTISING

Conform generalului de poliţie Paisal Luesomboon, în afara creșei au fost ucişi doi copii şi zece adulţi.

Un inspector de poliție a declarat că atacatorul a fost dat afară anul trecut pentru uz de droguri.

Rata armelor deținute în Thailanda este ridicată în comparație cu alte țări din regiune, dar cifrele oficiale nu includ numărul mare de arme ilegale, multe dintre acestea fiind procurate de peste granițe, de-a lungul anilor, din conflictele statelor vecine, notează The Guardian.

ADVERTISING

În schimb, atacurile în masă sunt rare în această țară. Cel mai recent s-a produs în 2020, când un militar furios a ucis 29 de persoane și a rănit 57, în atacuri comise în patru locuri.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇