Un bunic fără carnet și băut l-a pus pe nepotul de 12 ani la volan, când a văzut poliția

Un bunic fără carnet și băut l-a pus pe nepotul de 12 ani la volan, când a văzut poliția

Un băiat de 12 ani a fost descoperit de poliţişti la volanul unei maşini, iar în dreapta se afla bunicul său, în vârstă de 60 de ani. Acesta l-ar fi pus la volan pe băiat, când i-a văzut pe polițiști. Și asta pentru că nu avea permis și avea și o concentraţie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Bucovăţ au oprit, sâmbătă, pentru control un autoturism care circula pe drumul comunal 101, din comuna Sălcuţa, informează Inspectoratul de Poliţie Dolj.

„La volanul autoturismului, poliţiştii au identificat un minor de 12 ani, din localitate. De asemenea, în autoturism, pe locul din dreapta faţă, poliţiştii au identificat un bărbat de 60 de ani, din aceeaşi localitate, bunicul conducătorului auto. 

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, anterior depistării, autoturismul ar fi fost condus de către de bărbatul de 60 de ani, iar la vederea echipajului de poliţie, cel în cauza i-ar fi solicitat nepotului său să treacă la volanul autoturismului”, se arată în comunicat.

ADVERTISING

Poliţiştii au stabilit că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul care a fost încredinţat nepotului său îi aparţine.

„Cei doi au fost testaţi cu aparatul alcooltest, care a indicat un rezultat negativ în cazul minorului şi o concentraţie de 0,94 mg/l  alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 60 de ani, care ulterior a refuzat recoltarea de probe biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”, a mai precizat sursa citată. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis, încredinţarea unui autoturism pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care se cunoaşte că nu deţine permis şi refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇