De ce a fost clasat dosarul consilierei USR din Mogoşoaia: Deposedarea cuiva de telefonul mobil nu e agresiune!

De ce a fost clasat dosarul consilierei USR din Mogoşoaia: Deposedarea cuiva de telefonul mobil nu e agresiune!

Procurorii de la Parchetul Buftea au decis recent clasarea dosarului în cazul incidentului de la Mogoșoaia, în care consiliera USR, Felicia Ienculescu, a fost bruscată și amenințată și i s-a luat telefonul mobil.

Felicia Ienculescu a depus plângere împotriva ordonanței de clasare, dar degeaba. Parchetul Buftea şi-a menţinut decizia, iar în motivare procurorul a scris că nimic din ce i s-a întâmplat consilierei nu constituie faptă penală.

Procurorul arată că fostul consilier Dinu Gheorghe, cel care i-a smuls telefonul, nu a dat dovadă de vreo manifestare brutală, aşa că simpla deposedare nu e agresiune, scrie Buletin de Bucureşti.

ADVERTISING

Chiar dacă procurorul admite că e posibil ca fapta să fi avut consecințe asupra victimei, pe plan emoțional, totuşi arată că, pentru întrunirea elementelor constitutive ale unei infracțiuni, fapta trebuie să se înscrie într-un tipar. Plus consiliera n-a avut suferințe fizice.

Sursa citată prezintă un extras din transcriptul Parchetului, pe baza căruia s-a dat decizia:

"După ce i-a fost luat telefonul mobil, numita Ienculescu-Popovici Felicia s-a îndreptat pentru a-l recupera spre numtul Dinu Gheorghe, între aceștia existând din nou un contact fizic, – Dinu Gheorghe, după ce a făcut un pas în spate, a întins mâna dreaptă, în care ținea telefonul, în spate, iar mâna stângă a întins-o în față pentru a o împiedica pe Ienculescu-Popovici Felicia (care țipa, ulterior strigând și de mai multe ori ajutor) să se aproprie, în timp ce aceasta l-a ținut cu mâna dreaptă de braț și l-a împins. (…..) Țipetele numitei Ienculescu-Popovici Felicia s-au auzit și după ce a ieșit din clasă, aceasta părând a plânge”

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acest incident a avut loc în luna ianuarie, în timpul unei ședințe a unei comisii a CL Mogoșoaia, când Felicia Ienculescu-Popovici (USR) a avut un conflict cu consilierii locali Valentin Ene şi Gheorghe Marian (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP). Disputa verbală s-a lăsat cu amenințări şi totul a fost înregistrat de consiliera USR cu telefonul mobil.

Consilierul PNL a fost cel care a amenințat-o pe colega de la USR şi el a încheiat un acord de recunoștere a vinovăției ce trebuie validat de instanță.

Însă dosarul separat în care ceilalți doi consilieri erau cercetați este cel clasat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇