Tras printr-un inel: Un tânăr voluntar și-a riscat viața pentru a scoate un bătrân de 88 de ani căzut într-o fântână deosebit de îngustă

Tras printr-un inel: Un tânăr voluntar și-a riscat viața pentru a scoate un bătrân de 88 de ani căzut într-o fântână deosebit de îngustă

Un tânăr de doar 19 ani a devenit ”salvator de excepție”, după ce s-a oferit voluntar să-i ajute pe cei de la ISU să scoată un bătrân de 88 de ani care căzuse într-o fântână adâncă de 22 de metri dar cu un diametru de doar 50 de centimetri.

”Din cauza diametrului redus, pompierii militari au echipat si au asigurat un voluntar din localitate, ADRIAN FERARIU, în vârstă de 19 ani, cu o talie care i-a permis acestuia să ajungă la victimă”, relatează ISU ”Bucovina” Suceava.

Pompierii l-au echipat corespunzător și l-au asigurat pe Adrian, iar apoi l-au coborât în fântână.

ADVERTISING

”Intervenția a fost deosebit de grea, din cauza spațiului redus, și chiar dacă a fost necesar un efort susținut, tânărul salvator a reușit să strecoare cordița de salvare și să-l asigure pe bătrân. Ulterior, cei doi au fost extrași la suprafață de către pompierii militari”, relatează salvatorii.

El este ADRIAN, tânărul care ne-a ajutat să-l salvăm pe bătrânul de 88 de ani, căzut într-o fântână adâncă de 22 de...

Posted by ISU „Bucovina" Suceava on Friday, February 26, 2021

Bătrânul, în stare de semiconștiență, a fost preluat de către echipajele SMURD B2 și, ulterior, SMURD TIM (Terapie Intensivă Mobilă), care i-au acordat primele îngrijiri medicale și l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

ADVERTISING

Bătrânul este bine, salvatorul său a primit o Diplomă de Merit

Potrivit ISU ”Bucovina” Suceava, bătrânul a supraviețuit, iar pentru a-i mulțumi tânărului voluntar, salvatorii s-au deplasat la el în sat pentru a-i oferi o diplomă de merit.

”Nu am uitat nici de Adrian, iar astăzi i-am făcut o vizită la domiciliu, în satul Mironu, și i-am înmânat o Diplomă de Merit din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, în semn de apreciere pentru actul de curaj și spirit civic de care a dat dovadă în momentul în care s-a oferit voluntar pentru această misiune de salvare”, scriu reprezentanții ISU pe Facebook.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇