Tatăl băiatului care a provocat masacrul de la Belgrad zice că nu are nicio responsabilitate pentru atac

Tatăl băiatului care a provocat masacrul de la Belgrad zice că nu are nicio responsabilitate pentru atac

Tatăl elevului sârb care şi-a ucis cu focuri de armă opt colegi a declarat vineri că nu are nicio responsabilitate pentru atac.

Informația este transmisă de Reuters, care citează Parchetul.

Băiatul în vârstă de 13 ani a omorât miercuri la Belgrad opt colegi şi un agent de pază al şcolii şi a rănit alte şapte victime. El nu va răspunde penal, din cauză că este prea mic. În prezent, este evaluat psihiatric.

Procuratura l-a pus în schimb sub acuzare pe tatăl copilului. Bărbatul, care a fost identificat doar ca Vladimir K., ar putea fi condamnat la 12 ani de închisoare pentru tulburarea gravă a securităţii publice. Parchetul a anunţat că va cere instanţei să desfăşoare procedurile preliminare cu suspectul în arest, "pentru a împiedica influenţarea martorilor, repetarea infracţiunii şi din cauza temerii publice".

ADVERTISING

Anchetatorii afirmă că el şi-a învăţat fiul să folosească armele de foc, ducându-l la şedinţe de tragere "în ciuda faptului că copilul are 13 ani, iar o astfel de activitate era (...) nepotrivită pentru vârsta lui".

Vladimir K. este suspectat şi de neasigurarea condiţiilor corespunzătoare de păstrare a armelor şi muniţiei. "Ca rezultat al acţiunilor sale, în 3 mai 2023, fiul său K. K. a reuşit să intre în posesia" a două pistoale pe care le-a folosit apoi în atacul de la şcoală, au mai arătat procurorii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vineri, Serbia era încă afectată şi de şocul unui alt atac armat cu mai multe victime: joi seara, un bărbat a doborât cu gloanţe opt oameni şi a rănit alţi 14, în trei sate de la sud de Belgrad.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇