Un nou atac armat în masă zguduie Serbia: Un individ a ucis opt oameni, dintr-o mașină în mers UPDATE A fost prins abia după 10 ore

Un nou atac armat în masă zguduie Serbia: Un individ a ucis opt oameni, dintr-o mașină în mers <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> A fost prins abia după 10 ore

Cel puţin opt persoane au fost ucise şi 13 rănite într-un atac armat în apropierea unui oraş din Serbia, la circa 60 km sud de Begrad, la doar o zi de la masacrul de la şcoala din capitală, în urma căruia au murit nouă persoane.

Atacul armat a avut loc joi seară, în apropiere de Mladenovac, după ce atacatorul a tras cu o armă automată dintr-un vehicul în mişcare şi apoi a fugit, a relatat televiziunea de stat RTS.

Şapte dintre răniţi sunt în stare critică.

Suspectul este un bărbat de 21 de ani, a transmis RTS.

În zonă este o prezenţă masivă a Poliţiei, cu elicoptere şi drone aflate în aer, potrivit The Guardian.

UPDATE: Tânărul a fost arestat după ce a fost căutat toată noaptea, informează cotidianul "Blic".

ADVERTISING

Uroş B.,  în vârstă de 21 de ani, a fost găsit vineri dimineaţa în Kragujevac, la circa 60 km depărtare de locul faptei.

Bratislav Gašić, ministrul de Interne, a numit atacul ”un act de terorism”.

Relatările locale sugerează că printre morţi se află un ofiţer de poliţie şi sora acestuia, împuşcaţi după izbucnirea unui conflict în satul Malo Orasje, în apropiere de Mladenovac. Se crede că împuşcăturile au avut loc la mai multe adrese.

Miercuri, un elev de 13 ani a împuşcat mortal opt colegi şi un gardian la o şcoală din Belgrad, un atac care a şocat ţara din Balcani.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cel de-al doilea atac armat a avut loc în timp ce Serbia se pregăteşte pentru trei zile de doliu naţional, începând de vineri dimineaţă. Joi, mii de persoane s-au adunat pentru a depune flori, a aprinde lumânări şi a lăsa jucării în faţa şcolii, pentru a comemora victimele atacului de miercuri.

Serbia se chinuie să accepte ce s-a întâmplat. Deşi este plin de arme rămase din războaiele din anii 1990, atacurile armate în masă sunt extrem de rare – este primul atac cu împuşcături la o şcoală în istoria modernă a Serbiei. Precedentul atac armat a avut loc în 2013, când un veteran de război a ucis 13 oameni în satul Velika Ivanca din centrul Serbiei.

ADVERTISING

Joi, autorităţile au anunţat o înăsprire a controlului armelor, iar Poliţia le-a cerut cetăţenilor să îşi ţină armele sub cheie şi departe de copii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇